Our Friend

Our Friend (2019)

Een upgrade voor de goede oude Waargebeurde Woensdagavondfilm, vooral dankzij de acteurs.
play

6,8 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

Matthew Teague is gelukkig getrouwd met de 34-jarige Nicole. Als Nicole op een dag te horen krijgt dat ze nog maar zes maanden heeft te leven, stort hun wereld in. Het slechte nieuws durven ze niet te vertellen aan hun twee dochtertjes. Ze krijgen echter onverwacht steun van hun beste vriend Dane, die aanbiedt om een paar weken als buddy bij het gezin te komen wonen. Maar de weken worden al snel maanden. Gebaseerd op het gelijknamige artikel uit Esquire dat de echte Matthew Teague in 2015 schreef. Een waargebeurd verhaal over onvoorwaardelijke vriendschap. Gekochte kaarten kunnen niet worden geretourneerd.

Regie
Gabriela Cowperthwaite
Cast
Ritchie Montgomery, Cherry Jones, Michael Papajohn, Reed Diamond, Casey Affleck, Jason Segel, Brenda Currin, Ahna O'Reilly, Dakota Johnson, Gwendoline Christie, Isabella Kai Rice, Azita Ghanizada, Marielle Scott, Violet McGraw, T.C. Matherne, Chandler Head.
Release
06.09.2019
Release DVD
19.05.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Gabriela Cowperthwaite | Scenario: Brad Ingelsby | Cast: Jason Segel (Dane Faucheux), Dakota Johnson (Nicole Teague), Casey Affleck (Matt Teague), Isabella Kai (Molly Teague), Violet McGraw (Evie Teague), Denée Benton (Charlotte), Gwendoline Christie (Teresa), Cherry Jones (Faith Pruett), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2019

Dane Faucheux was altijd een beetje het lulletje van de vriendengroep. Woont nog in de kelder van zijn ouders, winkeliersbaantje waar hij te lang is blijven plakken en ook met de vrouwen wil het maar niet vlotten. Wanneer Matt hem leert kennen, is hij die ene knakker die zijn vrouw een keer onhandig heeft uitgevraagd, omdat hij niet wist dat ze al getrouwd was. Jaren later blijkt Matts vrouw Nicole terminale kanker te hebben, en storten hun beide levens in. Onverwacht is er iemand op wie ze kunnen rekenen, die zijn leven opzij zet om hun gezin te ondersteunen: goedzak Dane.

Vijftien jaar geleden stopte RTL4 met het wekelijks uitzenden van de Waargebeurde Woensdagavondfilm. Zo'n tranentrekker, met amper productiewaarde om van te kunnen spreken. Maar ze zijn nog steeds een begrip. Het artikel dat journalist Matthew Teague schreef over de steun van onwaarschijnlijke huisvriend Dane had zo de basis kunnen vormen voor zo'n woensdagse smartlap. Maar zet er een aantal sterke acteurs op en een meer dan competente regie en je hebt ineens een goed werkend drama, over diepe menselijke connecties.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Our Friend Nieuwsberichten