There Is No Evil
Meesterwerk over de impact van de doodstraf op heel Iran. Laat Rasoulof, Al-Ahmad en Panahi vrij!
play

7,9 details

  • 151 Min
  • Actie
  • Drama
  • Duitsland
  • Iran
  • Tsjechië
151 Min Duitsland

Heshmat is een voorbeeldige echtgenoot en vader, maar niemand weet waar hij elke ochtend naartoe gaat. Pouya, een jonge dienstplichtige, kan zich er niet toe brengen een man te doden zoals hem is opgedragen. Javad, die is gekomen om zijn geliefde ten huwelijk te vragen, zit plotseling gevangen in een dilemma. Bharam, een verbannen arts, heeft besloten zijn nichtje eindelijk het geheim van zijn leven te onthullen. Deze vier verhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Iraanse regime waar de doodstraf nog steeds bestaat, strijden mannen en vrouwen voor hun vrijheid.

Alt titel
Sheytan Vojud Nadarad
Regie
Mohammad Rasoulof
Cast
Zhila Shahi, Kaveh Ahangar, Mahtab Servati, Alireza Zareparast, Shaghayegh Shoorian, Masoud Tosifyan, Baran Rasoulof, Mohammad Seddighimehr, Ehsan Mirhosseini, Bardia Yadegari, Pejvak Imani, Mohammad Valizadegan, Darya Moghbeli, Gholamhosein Taseiri, Salar Khamseh, Reza Bahrami, Kaveh Ebrahim, Parvin Maleki.
Release
28.02.2020
Release NL
11.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mohammad Rasoulof | Scenario: Mohammad Rasoulof | Cast: Ehsan Mirhosseini (Heshmat), Kaveh Ahangar (Pouya), Mohammad Valizadegan (Javad), Mahtab Servati (Nana), Mohammad Seddighimehr (Bahram), Baran Rasoulof (Darya), e.a. | Speelduur: 150 minuten | Jaar: 2020

Mohammad Rasoulof maakt kritische films over het leven onder een autoritair regime in Iran. Met There Is No Evil kijkt hij met een humanistische blik via vier verhalen naar de impact van de doodstraf op de samenleving. Voor dit meesterwerk won hij in 2020 de Gouden Beer op de Berlinale. Kort daarna moest hij een jaar de gevangenis in voor 'propaganda tegen het systeem'.

Het was niet Rasoulofs eerste aanvaring met de autoriteiten. In 2017 werd na de Cannes-première van A Man of Integrity zijn paspoort afgenomen. Na een arrestatie in 2020 kreeg hij naast zijn celstraf ook een filmverbod en een reisverbod opgelegd. In 2021 kwam hij vrij, maar na zijn bericht over buitensporig politiegeweld tegen demonstranten werd hij recentelijk opnieuw gearresteerd. Sindsdien wordt hij vastgehouden op een onbekende locatie, waar zich ook documentairemaker Mostafa Al-Ahmad bevindt. Regisseur Jafar Panahi is een vergelijkbaar lot beschoren: hij protesteerde tegen de onmenselijke omstandigheden in de Evin-gevangenis in Teheran, waarin hij nu zelf is opgesloten.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

There Is No Evil Nieuwsberichten