Spaanse romkom over een psychiatrische inrichting is op het eerste gezicht oppervlakkig, op het tweede verrassend diep.
play

6,3 details

  • 102 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Spanje
102 Min Spanje

Na samen een wilde nacht te hebben doorgebracht, beseft Adri dat hij Carla alleen weer kan zien door patiënt te worden in de psychiatrische kliniek waar ze verblijft.

Alt titel
Loco por ella
Regie
Dani de la Orden
Cast
Luis Zahera, Clara Segura, Alberto San Juan, Eduardo Antuña, Álvaro Cervantes, Susana Abaitua, Maria Ribera, Aixa Villagrán, Nil Cardoner, Paula Malia, Txell Aixendri, Aaron Porras, Jaume Felip, Adeline Flaun.
Release
26.02.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Dani de la Orden | Scenario: Natalia Durán, Eric Navarro | Cast: Álvaro Cervantes (Adri), Susana Abaitua (Carla), Luis Zahera (Saúl), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2021

"Wat zijn de symptomen van verliefdheid? Het antwoord zal je verbazen!" De carrière van Adri bestaat uit het schrijven van afgezaagde artikelen vol clichés onder dergelijke clickbait-titels. Tijdens een avondje stappen komt hij Carla tegen, en ook de avond en nacht die zij samen beleven zit vol clichés. Ze flirten op een manier die je alleen in films ziet, crashen een huwelijk en spreken af dat ze het bij die ene avond laten. De werkelijkheid van de volgende dag bezoedelt immers altijd de magie van de nacht. Wat je op je klompen al voelt aankomen gebeurt: Adri wil toch meer dan die ene nacht. Hij kan haar alleen niet meer vinden. Om gek van te worden.

Wanneer het Adri toch lukt zijn mysterieuze éénnachtsliefje op te sporen, komt hij erachter dat ze in een psychiatrische instelling woont. Om haar te versieren laat hij zich daar dan ook opsluiten, in dat gekkenhuis, oneerbiedig gezegd. En daar blijkt de film bijzonder goed in: niet al te ingewikkelde grappen over psychiatrische patiënten. Soms leuk, soms flauw, maar wel al snel richting smakeloos. In elk geval tegen een maatschappelijke tendens van veilige correctheid in, zonder dat het direct steengoede grappen oplevert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Crazy about Her

acties