Rare types, bruut geweld en 't hart op een onverwachte plek; de nieuwe van Anders Thomas Jensen.
play

7,8 details

  • 116 Min
  • Komedie
  • Actie
  • Drama
  • Denemarken
  • Zweden
  • Finland
116 Min Denemarken

Beroepsmilitair Markus moet noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. Terwijl ze nog in diepe rouw verkeren, wordt er aangebeld door data-analist Otto. Hij heeft het treinongeluk overleefd en heeft samen met zijn excentrieke collega Lennart en hun nog zonderlinger maat Emmenthaler geconcludeerd dat de trein niet zomaar is verongelukt. Ze besluiten verder op onderzoek uit te gaan en ook voor Markus wordt het duidelijk dat er sprake is geweest van een aanslag. De mannen ontpoppen zich tot engelen der wrake en de missie leidt tot resultaten. Al zijn het misschien niet de gewenste…

Alt titel
Retfærdighedens Ryttere
Regie
Anders Thomas Jensen
Cast
Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Nicolas Bro, Roland Møller, Jakob Ulrik Lohmann, Morten Suurballe, Rikke Louise Andersson, Omar Shargawi, Gustav Lindh, Albert Rudbeck Lindhardt, Gustav Dyekjær Giese, Henrik Noél Olesen, Peder Holm Johansen, Andrea Heick Gadeberg, Jesper Groth, Jesper Ole Feit Andersen, Klaus Hjuler, Christina Ibsen Meyer, Anne Birgitte Lind.
Budget
$ 5.800.000
Release
19.11.2020
Release NL
28.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Anders Thomas Jensen | Scenario: Anders Thomas Jensen | Cast: Mads Mikkelsen (Markus), Nikolaj Lie Kaas (Otto), Andrea Heick Gadeberg (Mathilde), Lars Brygmann (Lennart), Nicolas Bro (Emmenthaler), Gustav Lindh (Bodashka), Roland Møller (Kurt), Albert Rudbeck Lindhardt (Sirius), Anne Birgitte Lind (Emma), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2020

Een meisje vraagt voor kerst een blauwe fiets. Vervolgens zien we het slot van precies zo'n blauwe fiets losgeknipt worden, waarna het voertuig in een wit busje wordt geladen. En dan belanden we weer in het verhaal van het meisje Mathilde van wie de tweewieler was. Zij moet met haar moeder nu te voet naar het treinstation. Door de vertraging nemen ze een trein later, waar ook de net ontslagen wiskundige en computerprogrammeur Otto in zit. Hij staat zijn plek aan hen af en de trein krijgt een gruwelijk ongeluk. Mathildes moeder komt hierbij om.

Otto staat al gauw aan de deur bij Mathildes vader, de militair Markus, die na de dood van zijn vrouw is teruggekomen van zijn vredesmissie in Afghanistan. Het was geen ongeluk, zegt de getallentovenaar met de rare baard, want hij zag vlak voor het ongeluk iemand uit de coupé vluchten. Otto trommelt een groepje lachwekkende weirdo's op om te achterhalen wat er aan de hand is. En zo begint een zoektocht naar gerechtigheid. En een vete tegen de terroristengroep Riders of Justice, die al snel in beeld komt als hoofdverdachte. Ook komen we er al snel achter hoe explosief de woede van Afghanistan-veteraan Markus kan zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Riders of Justice Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Riders of Justice

acties