Dark Rider (2021)

Bloedstollend spannende documentaire over een blinde motorcoureur die een bijzondere recordpoging onderneemt.
play

7,7 details

  • 91 Min
  • Documentaire
  • België
91 Min België

Als tiener werd bij de Australische Ben Felten (51) een degeneratieve oogziekte vastgesteld waardoor hij als dertiger volledig blind werd. Ondanks de jarenlange ontberingen en de enorme risico's is Ben vastbesloten om zijn kinderdroom na te jagen en professioneel motorracer te worden. Samen met voormalig Grand Prix kampioen Kevin Magee wil hij het snelheidsrecord verbreken en de snelste blinde motorrijder ter wereld worden.

Regie
Eva Küpper
Release
08.07.2021
Release NL
08.07.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Eva Küpper | Cast: Ben Felten, Kevin Magee, e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2021

Op een uitgestrekte zoutvlakte komen macho Australiërs bij elkaar om in de meest opvallende voertuigen rond te scheuren. Tussen dit bijzonder kleurrijke publiek bevindt zich een wel heel speciaal geval. De blinde Ben Felten gaat hier, met behulp van ex-motorcoureur Kevin Magee, proberen om de snelste blinde man op aarde te worden. In deze uiterst bloedstollende documentaire wordt de blinde coureur, met de toepasselijke kentekenplaat "BLIND1", louter door de richtingsaanwijzingen van zijn partner over de eindstreep geholpen.

Ben Felten komt er rond zijn late tienerjaren achter dat hij een zeldzame aandoening heeft waardoor hij langzaamaan blind wordt. Hij had het er destijds zwaar mee, maar lijkt er nu, terwijl hij een schoolklas toespreekt over zijn aandoening, vrede mee te hebben. Onder deze kinderen bevindt zich ook een jongen van vijftien die dezelfde aandoening heeft. Deze Jed begint ook steeds slechter te zien en vooral zijn moeder heeft het erg zwaar met het lot van haar kind. Het verhaal van coureur Ben zorgt ervoor dat de jongen toch wat inspiratie opdoet en zich niet compleet hopeloos over zijn ziekte voelt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Dark Rider

acties