bioscoop release

Stowaway (2021)

Arctic-regisseur Joe Penna gaat de ruimte in, voor een verhaal dat aardig in het verlengde ligt van zijn vorige film.
play

6,1 details

  • 116 Min
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
116 Min Duitsland

Op een missie naar Mars, veroorzaakt een onbedoelde verstekeling enorme schade aan de systemen die iedereen aan boord in leven houden. De voorraden verdwijnen en mogelijk eindigt het allemaal fataal. De bemanning moet daarom een onmogelijke keuze maken.

Regie
Joe Penna
Cast
Anna Kendrick, Toni Collette, Daniel Dae Kim, Shamier Anderson.
Release
22.04.2021
Release NL
09.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Penna | Scenario: Joe Penna, Ryan Morrison | Cast: Anna Kendrick (Zoe Levenson), Daniel Dae Kim (David Kim), Shamier Anderson (Michael Adams), Toni Collette (Marina Barnett) | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2021

Welbeschouwd is het best apart dat films die zich afspelen in de ruimte algauw worden geassocieerd met spektakel. Want hoewel het niet niets is om buiten de aardse dampkring te reizen, is de ruimte allerminst een plek voor luidruchtig avontuur. Mogelijk verandert dit in de verre toekomst, maar vooralsnog is het ruimtereizen voorbehouden aan dicht op elkaar gepakte wetenschappers die enkel met veel intelligentie en een hoge stressbestendigheid naar behoren kunnen functioneren. Dat betekent allerminst dat de ruimte zonder gevaren is, maar wanneer er iets misgaat en de dood om de hoek komt kijken, is dat doorgans niet in de vorm van luidruchtige explosies maar eerder met een stilletjes teruglopende zuurstofmeter.

Zoiets is echter niet makkelijk te vertalen naar een audiovisueel medium wanneer het publiek is ingesteld op spanning en drama. Ter illustratie: waar in Apollo 13 het fameuze "Houston, we have a problem" fungeert als startschot voor intense muziek en net zulk intens acteerwerk, werd bij de werkelijke Apollo 13-missie door de in levensgevaar verkerende astronauten op uiterst kalme toon geconverseerd terwijl zij hun problemen poogden op te lossen. Precies de stalen zenuwen die nodig zijn om zo'n situatie tot een goed einde te brengen, maar voor een film moet het allemaal iets smeuïger. Maar nu het ruimtereizen een nieuwe opleving meemaakt, is het wellicht goed als wordt gewerkt aan wat realistischere weergave daarvan. Stowaway zal niet de boeken ingaan als een klassieker, maar zet wel een goede stap richting een ingetogenere variant van ruimtespektakel.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Stowaway Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Stowaway

acties