Hoe een korte Italiaanse draak toch veel te lang kan voelen.
play

5,8 details

  • 81 Min
  • Drama
  • Italië
81 Min Italië

Gli indifferenti is een psychologisch portret van een welgestelde Italiaanse weduwe en haar twee bijna volwassen kinderen Michele en Carla. Regisseur Leonardo Guerra Seràgnoli laat zien wat er achter de schijn van welstand schuil gaat. Na de dood van haar man staat Mary (Valeria Bruni Tedeschi) aan de rand van de financiële afgrond. Haar nieuwe vriend Leo lijkt de helpende hand te bieden door de kapitale villa van het gezin over te willen kopen. Michele vertrouwt Leo niet maar Carla laat zich net als haar moeder door Leo inpalmen. Dat loopt uit de hand. Een gebrek aan moraal en overdaad aan jaloezie ontwricht het gezin. Gli indifferenti is gebaseerd op het beroemde boek van Alberto Moravia uit 1929, maar Seràgnoli verplaatst het verhaal naar het hedendaagse Italië.

Alt titel
Time of Indifference
Regie
Leonardo Guerra Seràgnoli
Cast
Valeria Bruni Tedeschi, Giovanna Mezzogiorno, Awa Ly, Blu Yoshimi, Edoardo Pesce, Giovanni Anzaldo, Beatrice Grannò, Denise Tantucci, Pilar Fogliati, Vincenzo Crea, Eugenio di Fraia.
Release
24.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Leonardo Guerra Seràgnoli | Scenario: Leonardo Guerra Seràgnoli, Alberto Moravia, Alessandro Valenti | Cast: Valeria Bruni Tedeschi (Maria), Edoardo Pesce (Leo), Beatrice Grannò (Carla), Vincenzo Crea (Michele), Giovanna Mezzogiorno (Lisa), Awa Ly (Marame) e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2020

Helemaal verkrampt is ze. Maria kijkt met enige afschuw om zich heen, als ze waarschijnlijk voor het eerst in haar leven met de bus moet reizen. Er is geen greintje zelfbewustzijn bij haar te bekennen en de film zet haar hautaine gedrag ook totaal niet te kakken. Probleem is: ze is onze hoofdpersoon. We moeten een zekere empathie met haar zien te krijgen. En in dit geval betekent dat vooral haar irritante gedrag pikken. Er gebeurt niets om haar een beetje menselijk te maken.

De Italiaanse boekverfilming Gli Indifferenti is nog geen anderhalf uur lang, maar voelt als een enorme zit. Hoofdpersoon Maria leeft nog steeds op grote voet, ook al is haar geld allang op. Zelf zegt ze erover: "Ik ben bang dat ik arm word en dan niemand meer van me houdt." Met zo'n idiote gevolgtrekking is het nagenoeg onmogelijk om iets van gevoel voor haar situatie te kweken. Maar ze is niet het enige personage in de film. Zit daar misschien iemand tussen om je aan vast te klampen? Duizend maal neen.

videotrailers & clips