Blast Beat (2020)

Ondanks een interessant thema van broederliefde en immigratie, raakt dit Latijns-Amerikaanse drama niet de juiste snaar.

5,7 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Aan de vooravond van het jaar 2000 bereiden de Colombiaanse broers Carly (Mateo Arias) en Mateo (Moises Arias) zich voor om naar de Verenigde Staten te verhuizen voor hun laatste jaren van de middelbare school. Metalhead Carly heeft zijn zinnen gezet op het bijwonen van het Georgia Aerospace Institute wil gaan werken voor de NASA, terwijl zijn ouders (Diane Guerrero en Wilmer Valderrama) de kans grijpen om te ontsnappen aan de politieke onrust in Colombia en de American Dream na te jagen. In het begin is Mateo de enige die een kritische blik heeft, maar wanneer de realiteit van hun nieuwe leven duidelijk wordt, worstelt het gezin om zich aan te passen omdat hun verwachtingen in duigen vallen. Wanneer gebeurtenissen hun toekomst dreigen te doen ontsporen, wordt Carly's droom zijn enige reddingslijn.

Regie
Esteban Arango
Cast
Daniel Dae Kim, Moises Arias, Wilmer Valderrama, Diane Guerrero, Njema Williams, Renell Gibbs, Mateo Arias, Zach Hanner, Andrene Ward-Hammond, Ava Capri, Chris Whitley, James Healy Jr., Sam Ashby, Ashley Jackson, Kali Uchis.
Release
26.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Esteban Arango | Scenario: Esteban Arango, Erick Castrillon| Cast:

Mateo Arias (Carly), Moises Arias (Mateo), Kali Uchis (Mafe), Teo Aguiar (Chuleta), Wilmer Valderrama (Ernesto) e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2020

Broederliefde is een bijzondere band. Het kan zorgen spanning of steun, voor vechten of voor leren. En vaak lopen al die dingen door elkaar, waarbij onderlinge verschillen van ondergeschikt belang zijn. Over zo'n broederband gaat Blast Beat. Carly en Mateo verhuizen vanuit Colombia achter hun vader aan naar de Verenigde Staten. De één is een wiskundenerd en metalhead, de ander een hiphoppende wietroker met een kort lontje. Beiden hopen in de Verenigde Staten iets te vinden wat in hun Zuid-Amerikaanse land onmogelijk was, maar ze worden daarbij voortdurend in de weg gezeten; door regelgeving, door zichzelf, maar vooral ook door elkaar.