Love in a Bottle

Love in a Bottle (2021)

Two people in two different countries, both in quarantine during lockdown time, have a love affair through Facetime- but how viable is a relationship that might as well be just a fantasy?

Boy meets girl, maar voor de verdere kennismaking moeten ze online verder praten.
play

5,9 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Nederland
119 Min Nederland

Liefde op het eerste gezicht bestaat. Soms kijken twee mensen elkaar aan en beseffen: dit is het. Zo ook bij Lucky (Hannah Hoekstra) en Miles (James Krishna Floyd), ook al hebben ze elkaar slechts vluchtig op het vliegveld gezien. Allebei haastig onderweg naar huis, omdat de wereld opeens in de greep van Covid is. En zo zit Miles in Londen en Lucky in Amsterdam. Beiden opgesloten in hun eigen huis, ver weg van elkaar. Het enige dat ze zeker weten, is dat ze elkaar willen leren kennen en dat ze een paar ongestoorde weken voor de boeg hebben om dat te doen. Hier begint hun liefdesgeschiedenis. Maar zou de relatie ook standhouden als ze straks weer uit hun online bubbel kunnen stappen?

Regie
Paula van der Oest
Cast
James Floyd, Hannah Hoekstra.
Release
21.05.2021
Release NL
24.06.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Paula van der Oest | Scenario: Paula van der Oest | Cast: Hannah Hoekstra (Lucky), James Krishna Floyd (Miles) | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2021

Films reflecteren altijd in zekere mate de tijd waarin ze zijn gemaakt, maar waarschijnlijk nog nooit zodanig als degene die tijdens de coronapandemie zijn bedacht en gerealiseerd. Net zoals veel andere sectoren kwam de filmindustrie in maart 2020 genadeloos hard stil te liggen en dus hadden regisseurs en acteurs ineens zeeën van tijd. Sommigen vulden die met niet al te serieuze projecten (zie bijvoorbeeld de door vele bekendheden in eigen huis of tuin nagespeelde 'remake' van The Princess Bride), maar anderen poogden toch op enige wijze hun vak te blijven uitoefenen. Enkele tijdens de lockdown gemaakte films werden vorig jaar door het Nederlands Film Festival gebundeld onder de noemer Corona Cinema. Aangezien het festival vanwege de aanhoudende pandemie online werd gehouden, moesten die films thuis op een laptop worden bekeken. Het is waarschijnlijk de eerste en laatste keer dat dat een toegevoegde waarde had voor de kijkervaring.

Love in a Bottle was op dat moment nog niet af, maar zou prima hebben gepast in die bundeling van coronafilms, want ook hiervoor geldt dat het verhaal en de productie zijn bepaald door de enorme impact van het coronavirus. Hoewel deze film werd opgenomen toen de eerste lockdown praktisch ten einde was, speelt deze zich af in het voorjaar van 2020, toen de wereld ineens op slot ging. Even balen dus voor de Nederlandse Lucky en de Britse Miles, die elkaar kort daarvoor op een luchthaven hebben ontmoet en een vonk voelden overspringen. De openingsfase van hun relatie zal nu geheel vanuit huis moeten worden beleefd, videobellend via hun laptop. Eerste drankje, eerste maaltijd, eerste keer seks: voor alles moet een digitale variant op afstand worden bedacht.

videotrailers & clips