Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait
Vintage Franse praatfilm over relatieperikelen.
play

5,9 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
122 Min Frankrijk

De zwangere Daphné en haar vriend François gaan op vakantie naar het Franse platteland, waar ze François’ neef Maxime op bezoek krijgen. Onverwacht moet François terug naar Parijs, waardoor Daphné Maxime alleen moet ontvangen. In de paar dagen tot zijn terugkomst maken Daphné en Maxime voor het eerst kennis en al gauw delen ze hun verhalen over vroegere liefdesperikelen met elkaar. Er ontstaat een intieme band. Een romantische zedenschets van de Franse regisseur Emmanuel Mouret over de complexiteit van liefdesrelaties.

Alt titel
The Things We Say, the Things We Do
Regie
Emmanuel Mouret
Cast
Louis-Do de Lencquesaing, Émilie Dequenne, Vincent Macaigne, Fanny Gatibelza, Jean-Baptiste Anoumon, Guillaume Gouix, Niels Schneider, Julia Piaton, Sarah Capony, Jenna Thiam, Camélia Jordana, Milla Savarese, Catherine Lecoq, Lise Lomi.
Release
02.09.2020
Release NL
12.08.2021
Release DVD
15.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: | Emmanuel Mouret | Scenario: Emmanuel Mouret | Cast: Camélia Jordana (Daphne), Niels Schneider (Maxime), Vincent Macaigne (François), Émilie Dequenne (Louise), Jenna Thiam (Sandra), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2020

Ze hebben er een patent op, die Fransen. Films maken over pseudo-intellectuele stedelingen die oeverloos met elkaar soebatten over de liefde. Een tikje zelfgenoegzaam vaak, met het risico op razendsnelle verzadiging bij de kijker. De soapy zedenschets Les Choses Qu'on Dit, les Choses Qu'on Fait is zó Frans, dat het weer leuk wordt. Een verdienste van regisseur/scenarist Mouret, die zijn film doorspekt met overdreven sentiment, maar toch het hart weet te raken.

Maxime is een worstelende schrijver uit Parijs die in het vakantiehuis van zijn neef François zijn writers block hoopt te overwinnen. François is op zakenreis, dus wordt Maxime ontvangen door Daphne, François' nieuwe vriendin. Uiteraard wil Daphne weten waar Maxime over schrijft ('Over de liefde?', 'Nee, over gevoelens'), waarop een raamvertelling volgt waarin plotwendingen elkaar in moordend tempo opvolgen. In grote lijnen komt het erop neer dat Maxime zich probeert te verzoenen met het feit dat zijn beste vriend het aangelegd heeft met zijn ex.

videotrailers & clips