Queenpins

Queenpins (2021)

From the Studio That Brought You BAD MOMS and HUSTLERS

Twee vriendinnen lichten de boel op met kortingsbonnen. Lucratief zaakje, dat hen uiteindelijk veertig miljoen opleverde.
play

5,6 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Connie en JoJo zijn beste vriendinnen en ware coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. Om de inkomsten in een hogere versnelling te krijgen, zetten ze een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. Maar terwijl de bankrekeningen van de BFFs volstromen en hun club intussen uit miljoenen leden bestaat, raken ze in het vizier van twee agenten die ingezet worden om de oorsprong van de frauduleuze coupons op te sporen...

Regie
Aron Gaudet
Gita Pullapilly
Cast
Stephen Root, Nick Cassavetes, Judith Drake, Vince Vaughn, Kristen Bell, Lidia Porto, Jack McBrayer, Paul Rust, Joel McHale, Michael Masini, Marc Evan Jackson, Annie Mumolo, Dayo Okeniyi, Garrett Wareing, Kirby, Paul Walter Hauser, Eduardo Franco, Bebe Rexha, Todd Brotze, Ben Sidell, Greta Oglesby, Nneoma Nkuku, Tricia Fukuhara, Robert Riechel Jr., Georgia Mischak, Francisco J. Rodriguez.
Budget
$ 7.000.000
Release
15.09.2021
Release NL
16.09.2021
Release DVD
08.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Aron Gaudet en Gita Pullapilly | Scenario: Aron Gaudet en Gita Pullapilly | Cast: Kristen Bell (Connie), Kirby Howell-Baptiste (JoJo), Paul Walter Hauser (Ken), Joel McHale (Rick), Vince Vaughn (Simon Kilmurry), e.a.|Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2021

Je hebt van die mensen voor wie het een sport is om de beste aanbiedingen en deals te scoren. Wat ze precies aanschaffen is bijna bijzaak. Tegenwoordig doen we dit veelal met onlinekortingscodes, maar in het verleden was het de kunst om de kranten en folders af te speuren. Vervolgstap is de juiste kortingsbonnen op het juiste momenten inzetten voor de hoogst mogelijke kortingen. In de Verenigde Staten is de kortingsbonnenbrigade haast een subcultuur op zich. Om met kortingsbonnen de boel op te lichten moet je van goeden huize komen en een lange adem hebben.

Ondanks de tijdsintensieve en omslachtige manier van frauderen presteerde een drietal huisvrouwen uit Arizona het in 2012 om voor meer dan veertig miljoen dollar de boel te flessen. Hun modus operandi: het vervalsen van kortingsbonnen. Van de buit kochten ze dure sportauto's en jachten met als doel deze weer door te verkopen en zo het frauduleuze geld wit te wassen. Het bleek het grootste oplichtingsschandaal in zijn soort. Het lichtkomische en lichtdramatische Queenpins is losjes gebaseerd op dit waargebeurde verhaal.

videotrailers & clips