Rainer Werner Fassbinder: een fantastische filmmaker of een gewelddadige gek?
play

5,8 details

  • 134 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Duitsland
134 Min Duitsland

'Enfant Terrible' volgt het leven en carrière van Rainer Werner Fassbinder. Seks, drugs, radicale ideeën en hoogoplopende ruzies. Er zijn weinig cineasten die de enfant terrible-stempel meer verdienen dan Fassbinder. De nadruk in de film ligt op zijn periode in de jaren '70 toen hij volledig geobsedeerd was door film en zijn ambitie om één van de beste regisseurs ooit te worden.

Regie
Oskar Roehler
Cast
André Hennicke, Katja Riemann, Oliver Masucci, Eva Mattes, Lukas Gregorowicz, Erdal Yildiz, Isolde Barth, Hary Prinz, Michael Ostrowski, Antoine Monot Jr., Anton Rattinger, Simon Böer, Frida-Lovisa Hamann, Markus Hering, Felix Hellmann, Michael Klammer, Désirée Nick, Jochen Schropp.
Release
24.09.2020
Release NL
09.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Oskar Roehler | Scenario: Klaus Richter en Oskar Roehler | Cast: Oliver Masucci (Rainer Werner Fassbinder), Hary Prinz (Kurt), Michael Klammer (Günther), Erdal Yildiz (El Hedi ben Salem), Katja Riemann (Gudrun) e.a.| Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2020

Rainer Werner Fassbinder is al bijna dertig jaar niet meer onder ons, maar wordt vandaag de dag nog steeds gezien als één van de belangrijkste en productiefste filmmakers van Duitsland. Hij was één van de grondleggers van de Nieuwe Duitse Cinema en maakte in slechts veertien jaar tijd tweeënveertig speelfilms, een televisieserie en vier korte films. En zesentwintig toneelstukken, want in het theater begon hij ooit. Regisseur Oskar Roehler besloot over het korte, turbulente leven van Fassbinder een fictiefilm te maken met de toepasselijke naam Enfant Terrible. Verwacht geen ode aan deze grote regisseur, maar eerder een lange uiteenzetting over hoe een jonge man zichzelf de verdoemenis in helpt.

De film begint in een vlakkevloertheater, tijdens een repetitie. Al vrij snel duidelijk wordt dat Fassbinder een eigenzinnig type is. Hij gelooft heilig in zijn eigen gedachtes over wat zijn stuk moet uitdragen en wie hem tegenspreekt krijg de wind van voren. Fassbinder is van het ene op het andere moment klaar met theater. Hij wil films maken, "over dit land", zodat hij kan zeggen wat je met theater niet kunt zeggen. Middenin een opvoering van zijn eigen toneelstuk komt hij op en breekt de voorstelling (en het decor) af. Einde theatercarrière.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Enfant Terrible

acties