Worth

Worth (2020)

Een film die het wachten waard is... tot je 'm op je gemak thuis kunt kijken.
play

6,7 details

  • 118 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
118 Min Verenigde Staten

Enkele dagen na 9/11 wordt advocaat Kenneth Feinberg (Michael Keaton) aangesteld om het Victim Compensation Fund in goede banen te leiden. Feinberg staat voor de onmogelijke opdracht om de waarde te berekenen van de levens van de ruim 5000 slachtoffers. Gedurende drie jaar treedt hij op als bemiddelaar voor de nabestaanden, maar wordt hij ook het doelwit van hun leed en frustraties, want geen enkele cheque kan de pijn van hun verlies verzachten.

Regie
Sara Colangelo
Cast
Michael Keaton, Victor Slezak, Tate Donovan, Stanley Tucci, Steve Vinovich, Talia Balsam, Laura Benanti, Chris Tardio, Amy Ryan, Wass Stevens, Alfredo Narciso, Joe Ragno, Anthoula Katsimatides, E.R. Ruiz, James Ciccone, Zuzanna Szadkowski, Shunori Ramanathan, Bill Winkler, Jason Kravits, Caroline Mignini, Marc Maron, Ato Blankson-Wood, Laura Sohn, Clifton Samuels.
Release
24.01.2020
Release NL
09.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Sara Colangelo | Scenario: Max Borenstein | Cast: Michael Keaton (Ken Feinberg), Amy Ryan (Camille Biros), Stanley Tucci (Charles Wolf), Tate Donovan (Lee Quinn), Shunori Ramanathan (Priya Khundi), Talia Balsam (Dede Feinberg), Laura Benanti (Karen Donato), Chris Tardio (Frank Donato), Ato Blankson-Wood (Darryl Barnes), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2020

In sommige landen belandt Worth meteen op Netflix. In Nederland krijgt-ie nog een kleine release, in een handjevol filmhuizen en bioscopen die dunnetjes zijn verspreid over het hele land. Het filmdrama wordt niet zomaar zo dicht op het twintigjarig jubileum van de aanslagen van 11 september 2001 uitgebracht. Het verhaal gaat over jurist Ken Feinberg die in de nasleep van deze tragedie de taak op zich nam om een fonds voor de slachtoffers en nabestaanden vorm te geven. De grote vraag die hij, met de kille logica van de wet, probeert te beantwoorden: wat is een mensenleven waard?

Om Feinberg te spelen, zet Michael Keaton een merkwaardig bijna-Bostons accent op. En dat is even wennen, zelfs al acteert hij verder zo sterk als we van hem gewend zijn. Als jurist die zich op basis van de rede altijd uitstekend van zijn taak heeft kunnen kwijten, is hij niet opgewassen tegen alles wat 9/11 heeft losgemaakt in een ernstig getraumatiseerde groep nabestaanden. Hun vaders of moeders, broers of zussen, zoons of dochters zijn zeer plotseling uit het leven gerukt. Of het nou de kopieerhulp was op de vijfendertigste verdieping, of een brandweerman die als een van de eersten ter plekke was om te helpen. Er zijn heel veel vragen, en er is nog veel meer emotie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Worth Nieuwsberichten