Dit zijn de 10 beste Netflix films van 2021 (tot nu toe)

Althans, volgens IMDb dan.

Wouter Drummen 24 October 2021 22:30 in Netflix
Ondanks het feit dat er telkens meer een meer streamingdiensten verschijnen, is Netflix toch nog zijn concurrenten de baas. Dit komt mede door zijn opeenstapeling van originele films, waarvan er dit jaar weer heel wan van uitkwamen. Bekijk hieronder de top 10 (volgens IMDd) beste Netflix films van 2021!

Tot nu toe ziet de top 10 er zo uit:

10: Malcolm & Marie
IMDb-score: 6,7

In dit romantische drama van regisseur Sam Levinson spelen twee van de bekendste acteurs van vandaag de dag, John David Washington en Zendaya, Malcolm en Marie. Malcolm heeft net een nieuwe film uitgebracht, maar i.p.v. dit uitbundig te vieren, volgen we ze een nacht waarin hun relatie op de proef wordt gesteld. Ook al kent de film enkele problemen met het scenario en de ietwat over-the-top dialoog, de zwart-wit cinematografie is subliem en de geliefde acteurs zijn eveneens zeer sterk.

9: Fear Street Part Two: 1978
IMDb-score: 6,7

De Fear Street-trilogie werd afgelopen zomer een grote hit op Netflix. Deze slasher-films gaat over meerdere moorden in Shadyside, waar de bewoners alles op alles zetten op zich van de vloek te ontdoen waar ze mee te maken hebben. Het tweede deel is bloederiger, spannender en emotioneler dan het origineel en laat sterk denken aan de klassieke slasherfilms uit de jaren 70.

8: Penguin Bloom
IMDb-score: 6,8

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal rondom de familie Bloom. Op de eerste instantie lijkt het de perfecte familie, maar na ongeluk raakt de moeder van het gezin, Samantha Bloom (een sterke rol van Noami Watts) verlamd. Ondanks het feit dat ze haar best doet, ziet ze niet meer echt het punt van het leven in, totdat de familie een gewonde ekster vindt en besluit voor het vogeltje te zorgen. Het kleine beestje brengt grote veranderingen met zich mee.

7: Trollhunters: Rise of the Titans
IMDb-score: 6,8

Het afsluitende deel van de Tales of Arcadia-franchise is misschien dan wel niet het beste deel uit de reeks, de gevechten waarin veel op het spel staat, gecombineerd met mooie beelden en een episch avontuur zorgen toch voor een overtuigend laatste deel, dat alles mooi verbindt en tot een waardig einde brengt.

6: Worth
IMDb-score: 6,8

Worth volgt de gebeurtenissen na de terroristische aanslag van 9/11, wanneer Kenneth Feinberg, een advocaat, een onmogelijke taak op zich neemt. Hij gaat namelijk de waarde berekenen van de slachtoffers, zodat de families die hun dierbaren hebben verloren gecompenseerd kunnen worden. Het wordt hem echter nog heel wat moeilijker gemaakt wanneer Charles Wolf, die zijn vrouw bij de aanslagen verloor, een gemeenschap organiseert om Feinberg's werk te bekritiseren en onder de loep neemt.

5: Pieces of a Woman
IMDb-score: 7,1

De film draait om een jonge vrouw, die worstelt met de dood van haar baby. Ze probeert verder te gaan en de draad van haar leven weer op te pakken, maar dit blijkt toch lastiger dan gedacht. Voornamelijk Vanessa Kirby weet hoge ogen te gooien in de hoofdrol. Ze zet een sterke prestatie neer, die haar zelfs een Oscarnominatie opleverde.

4: The White Tiger
IMDb-score: 7,1

The White Tiger volgt een jonge Indiase chauffeur met grote ambities. Hij hoopt te kunnen ontsnappen aan de armoede waarin hij altijd geleefd heeft, en wanneer hij voor een rijke zakenman mag werken, ziet hij zijn kans schoon. Helaas loopt het heel wat anders dan verwacht... Niet alleen is het een meeslepend verhaal, er is ook meer dan genoeg spanning en humor. De plotwendingen en de briljante acteerprestaties van de gehele cast waren goed voor Oscarnominatie in de categorie Beste bewerkte scenario.

3: The Dig
IMDb-score: 7,1

The Dig is zonder twijfel een van de beste films over archeologen en verbogen schatten die je kan vinden. De film is visueel erg mooi in elkaar gezet, maar tegelijkertijd wordt de kijker eveneens getrakteerd op een emotioneel en ontroerend verhaal, dat voornamelijk gedragen wordt de sterke acteerprestaties van Ralph Fiennes en Carey Mulligan.

2: Wish Dragon
IMDb-score: 7,2

Wish Dragon is eigenlijk Aladdin in een modern jasje, maar dan met meer humor en rondom de Chinese cultuur. Het verhaal draait om Din, een tiener die zijn beste jeugdvriend nog eens wil zien. Hij kan die wens misschien wel werkelijkheid maken, wanneer hij een wensdraak tegenkomt. Het mag dan wel om een animatiefilm gaan, hij is leuk en spannend en dus goed voor ouders met hun kinderen.

1: The Michells vs. The Machines
IMDb-score: 7,7

Net zoals de nummer twee in de lijst, gaat ook de gouden plak naar een animatiefilm. De familie Mitchell gaat voor een laatste keer op vakantie, voordat Kate naar de universiteit vertrekt. Het uitstapje loop echter anders dan verwacht, en de familie moet samenwerken om een robotinvasie te stoppen. De sterk geschreven en prachtig geanimeerde film werd lovend onthaald door filmcritici en publiek, vanwege een verfrissend verhaal dat grappig, ontroerend en hartverwarmend is.

De top 10 kan echter nog veranderen, aangezien de streaminggigant nog komt met Don't Look Up (met o.a. Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence) en Army of Thieves.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair