nu in de bioscoop

Drijfzand (2021)

Drijfzand intrigeert en irriteert, maar echt pakkend wordt het nooit.
play

7,4 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Estland
113 Min Nederland

Suze (Hanna van Vliet) woont met haar man en dochtertje op Texel en heeft een gelukkig en overzichtelijk leven op het eiland. Als haar moeder Helena (Elsie de Brauw), een gevierd theateractrice, hen een onverwachts bezoek brengt, begint haar zorgvuldig opgebouwde bestaan te wankelen. Nadat Helena aan Suze vertelt dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft, besluit Suze om voor haar moeder in Amsterdam te zorgen. Haar terugkeer naar de stad, de prikkelende theaterwereld en de oude patronen in de relatie met haar moeder, zetten haar op scherp. Te scherp. De onrust vreet zich langzaam maar zeker een weg naar binnen, dwars door haar gezinsleven heen. Verscheurd tussen de loyaliteit voor haar moeder, en die voor haar gezin, staat ze voor een emotionele keuze.

Alt titel
Quicksand
Regie
Margot Schaap
Cast
Elsie de Brauw, Wieger Windhorst, Jade Olieberg, Manoushka Zeegelaar-Breeveld, Hanna van Vliet, Aus Greidanus, Simeoni Sundja, Eran Ben-Michael.
Release
19.10.2021
Release NL
21.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Margot Schaap | Scenario: Margot Schaap | Cast: Hanna van Vliet (Suze), Elsie de Brauw (Helena), Elin Koleci (Juul), Simeoni Sundja (Luukas), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2021

Suze heeft niet alleen een moeder, ze is het zelf ook. Moeder van een jonge dochter die ze samen met haar Estse man Luukas heeft. Met haar kleine gezinnetje woont ze in een klein huisje op Texel, waar ze aardbeien uit eigen tuin eet en iedere ochtend haar kind achterop naar school brengt, door de weilanden. Ver van de drukte, ver van het vasteland en ver van Amsterdam. Maar vooral woont ze daar ver van haar bijzonder ingewikkelde moeder. Tot deze op een ochtend van de pont stapt; nog steeds zonder volwassen gedrag, maar met een hersentumor en geen flauw idee wat nu.

Het wordt al snel duidelijk waarom Suze op Texel is gaan wonen. Helena, haar moeder, is namelijk een onuitstaanbaar mens, dat geen moment rekening houdt met haar omgeving. Vanaf het moment dat Helena de Texelse moestuin in komt wandelen is het of Drijfzand in een grote bak jeukpoeder wegzakt. Hoewel het knap wordt weergegeven, is deze tenenkrommende mate van intensiteit ook lastig. Het dwingt je direct in een spagaat. Kan iemand zo onsympathiek zijn, dat je haar de hulp die ze ineens nodig heeft als terminaal patiënt misgunt?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Drijfzand

acties