Seance

Seance (2021)

Op een prestigieuze kostschool staan de dames elkaar naar het leven, of is het toch een geestverschijning die ze om zeep helpt?
play

4,9 details

  • 92 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Op een chique kostschool doen zes vriendinnen voor de grap mee aan een nachtelijk ritueel. Ze roepen de geest op van een studente van wie wordt beweerd dat ze zelfmoord heeft gepleegd en nog altijd rondspookt door de school. Nog diezelfde nacht komt een van de vriendinnen te overlijden en vragen de anderen zich angstig af wat voor onheil ze hebben gewekt. Als de net aangekomen nieuwe studente Camille de kamer van het dode meisje krijgt toegewezen, krijgt ze direct heibel met haar vriendinnen. Het loopt zo hoog op dat ze allemaal moeten nablijven in de oude schoolbibliotheek. Daar houden ze een seance die weer begint als een grapje maar al snel bloedserieus wordt. Er komen namelijk boodschappen door dat de geest die de meiden eerder hebben opgeroepen van plan is hen allemaal te vermoorden...

Regie
Simon Barrett
Cast
Marina Stephenson Kerr, Madisen Beaty, Suki Waterhouse, Inanna Sarkis, Ella-Rae Smith, Stephanie Sy, Seamus Patterson, Megan Best, Cliff Sumter, Taya Ayotte Bourns, Alexis Erickson-Sliboda.
Release
13.05.2021
Release NL
21.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Simon Barrett | Scenario: Simon Barrett | Cast: Suki Waterhouse (Camille), Madison Beaty (Bethany), Ianna Sarkis (Alice), Ella-Rae Smith (Helina), Stephanie Sy (Yvonne), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2021

Horrorfilms kun je grofweg in twee categorieën verdelen. Je hebt de tak waarbij een psychopaat met dodelijk wapentuig zoals messen, kettingzagen of bijlen potentiële slachtoffers te lijf gaat. En er is de bovennatuurlijk horror waarbij geestverschijningen zin hebben om te sarren of simpelweg geen rust kunnen vinden. Binnen deze tweedeling zijn veel variaties mogelijk en alles valt of staat met de invulling en spanningsopbouw.

In Seance van Simon Barrett duurt het even voordat precies duidelijk is met welke van de twee varianten we te maken hebben, als je overigens nog niet op het punt bent beland dat het je niets meer kan schelen. Barret, die we vooral kennen van zijn schrijfwerk voor genregenoten zoals V/H/S en You're Next, doet zijn uiterste best om het ons naar de zin te maken. Dit uit zich met name in de onheilspellende sfeer en setting, al doet de prestigieuze kostschool waar het zich allemaal afspeelt flink onder voor de mysterieuze dansschool van (de remake van) Suspiria.

videotrailers & clips