Anne+ (2021)

Lesbische twintiger Anne maakt succesvol de sprong van kleine webserie naar Netflix-film.
play

5,8 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Nederland
94 Min Nederland

Na het succes van de serie Anne+ is Anne terug in haar eigen film. Voordat Anne gaat emigreren naar Sara in Montréal keurt haar uitgever haar manuscript af. Ook ontmoet ze de non-binaire Lou. Welke kant gaat Anne haar leven op?

Regie
Valerie Bisscheroux
Cast
Georgina Verbaan, Anna Drijver, Hadewych Minis, Jacqueline Blom, Jade Olieberg, Romana Vrede, Hanna van Vliet, Martin Schwab, Hein van der Heijden, Jouman Fattal, Huib Cluistra, Sophie Höppener, Jesse Mensah, Amy van der Weerden, Joep Vermolen, Kirsten Mulder.
Release
14.10.2021
Release NL
14.10.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Valerie Bisscheroux | Scenario: Maud Wiemeijer | Cast: Hanna van Vliet (Anne), Thorn de Vries (Lou), Jouman Fattal (Sara), Jade Olieberg (Jip), Eline van Gils (Lily), Jesse Mensah (Max), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2021

Anne+ begon met zes afleveringen van tien minuten op YouTube. De makers wilden een verhaal over een lesbische twintiger vertellen dat niet gaat over de negatieve ervaringen van queer personen. Dit deden regisseur Valerie Bisscheroux, scriptschrijver Maud Wiemeijer en hoofdrolspeelster Hanna van Vliet zo succesvol dat de serie wereldwijd aansloeg en Netflix de vertoningsrechten kocht. De film die daaruit voortkomt kijkt verder dan Annes seksualiteit en introduceert de non-binaire Lou, gespeeld door de eveneens non-binaire acteur Thorn de Vries.

In de film staat Anne aan het begin van grote veranderingen in haar leven. Haar liefde Sara is naar de andere kant van de wereld vertrokken en na een tijdje zal Anne haar volgen. Maar wil Anne Amsterdam en haar vrienden wel achterlaten? Is de open relatie waar ze mee heeft ingestemd echt waar ze op zit te wachten? Anne loopt weg voor het antwoord op deze vragen en voor haar problemen, net zoals ze dat deed in de serie.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Anne+ Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Anne+

acties