Operation Fortune: Ruse de guerre
Ritchie gooit het met deze spionagefilm over een meer komische boeg en dat zal niet bij iedereen in de smaak vallen.
play

5,8 details

  • 114 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Komedie
  • Verenigde Staten
  • China
114 Min Verenigde Staten

Internationale inlichtingendienst Five Eyes rekruteert MI6 agent Orson Fortune (Jason Statham) om de verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie die de wereldorde dreigt te verstoren, te voorkomen. Samen met CIA agent Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en Hollywoodster Danny Francesco (Josh Hartnett), zal Fortune moeten infiltreren in het netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant) en een ramp te zien voorkomen.

Alt titel
Operation Fortune
Regie
Guy Ritchie
Cast
Jason Statham, Cary Elwes, Hugh Grant, Max Beesley, Josh Hartnett, Peter Ferdinando, Sam Douglas, Oliver Maltman, Conor MacNeill, Aubrey Plaza, Eugenia Kuzmina, Aksel Ustun, Lourdes Faberes, Kaan Urgancioglu, Vincent Wang, Eddie Marsan, Antonio Bustorff, Bestemsu Özdemir, Bugzy Malone, James Travis, Dogan Baris Yasar.
Release
03.01.2023
Release NL
12.01.2023
Release DVD
16.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Guy Ritchie | Scenario: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies | Cast: Jason Statham (Orson Fortune), Aubrey Plaza (Sarah Fidel), Josh Hartnett (Danny Francesco), Hugh Grant (Greg Simmonds), Cary Elwes (Nathan Jasmine), Bugzy Malone (J.J.), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2023

Guy Ritchie slaat voor de vijfde keer de handen ineen met actiekanon Jason Statham en komt met een ludieke twist op het spionagegenre. Operation Fortune is met zijn rechtdoorzee plot en komische inslag duidelijk bedoeld voor een breder publiek, en dat is misschien even schakelen voor de fans. Ook al is het geen typische Ritchie-film, het is wel degelijk een vermakelijke actiekomedie, die je vooral niet te serieus moet nemen. Dat doet de film namelijk zelf ook niet.

Superspion Orson Fortune wordt door de Britse geheime dienst ingehuurd om te voorkomen dat een wereldbedreigende technologie in verkeerde handen valt. Orsons vaste team is bezet dus hij moet met tegenzin samenwerken met de alleskunner maar groene J.J. en CIA-computerspecialist extraordinaire Sarah Fidel. Het team komt een deal op het spoor om het gestolen wapen met codenaam 'the Handle' te verhandelen en ze rekruteren Hollywoods grootste filmster Danny Francesco om de operatie van de stinkend rijke wapenhandelaar Greg Simmonds te infiltreren.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Operation Fortune: Ruse de guerre Nieuwsberichten