Cocaine Bear

Cocaine Bear (2023)

Letterlijk wat de titel belooft, maar is dat genoeg voor een goede film?
play

5,8 details

  • 95 Min
  • Thriller
  • Komedie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

'Cocaine Bear' is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1985 over een drugssmokkelaar wiens vliegtuig neerstort en de zwarte beer die de zoekgeraakte cocaïne verorbert. In deze chaotische thriller komt een bonte verzameling van politieagenten, toeristen en tieners samen in een bos in Georgia waar een gevaarlijk roofdier van ruim 200 kilo een onvoorstelbare hoeveelheid cocaïne binnen heeft gekregen en daarna stijf van de coke op rooftocht gaat naar meer drugs… en slachtoffers.

Regie
Elizabeth Banks
Cast
Ray Liotta, Keri Russell, Margo Martindale, Jesse Tyler Ferguson, Alden Ehrenreich, Kristofer Hivju, O'Shea Jackson Jr., Conor Lambert, Brooklynn Prince, Kahyun Kim, Christian Convery, Aaron Holliday, Matthew Rhys, Isiah Whitlock Jr., Ayoola Smart, Scott Seiss, Chloe Harris, Shane Connellan, Hannah Hoekstra.
Release
22.02.2023
Release NL
23.02.2023
Release DVD
16.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Elizabeth Banks | Scenario: Jimmy Warden | Cast: Keri Russell (Sari), Margo Martindale (Park Ranger), Ray Liotta (Syd), O'Shea Jackson (Daveed), Isiah Whitlock (Bob), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

Goedkope slasherfilms uit de jaren tachtig hadden een plot dat kwalitatief net zo hoog was als het budget. Meer was ook niet nodig, het moest gewoon tienervermaak zijn met eventueel een luchtige boodschap (meestal "begin niet te jong aan seks", want flikflooiende personages werden aan het mes geregen). Het was aan de tieners of ze daar wat mee deden. Cocaine Bear laat wel beelden zien van de antidrugs-campagne uit dat decennium, maar de meeste slachtoffers zijn onschuldige mensen en de beer is uiteindelijk gewoon een beest dat lekker z'n ding wil doen.

1985. Een drugssmokkelaar maakt een foutje waardoor hij ergens in een woonwijk te pletter valt. De tassen vol cocaïne die hij uit het vliegtuig gooide, liggen nu voor het oprapen in de Appalachen. Alleen een drugsbaron weet ervan en stuurt een paar mensen om ze te halen. Intussen is een beer op het witte poeder gestuit en er ongeremd aan verslaafd geraakt. Alle bezoekers van het natuurpark zijn een doelwit, inclusief twee spijbelende kinderen.

alle artikelen (26)

Cocaine Bear Nieuwsberichten