Blue Bayou

Blue Bayou (2021)

It's not where you're from. It's where you belong.

Onderliggende pijn wordt tastbaar in dit melodrama over Amerikaans immigratierecht.
play

6,5 details

  • 117 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
117 Min Verenigde Staten

Antonio LeBlanc (Chon) is geadopteerd en van Koreaanse komaf. Hij is opgegroeid in een stadje gelegen bij de moerasgebieden van Louisiana. Antonio is getrouwd met Kathy (Alicia Vikander), de liefde van zijn leven, en tevens stiefvader van hun dochter Jessie. Hij werkt hard om zijn gezin een beter leven te kunnen bieden, maar moet ineens zijn verleden onder ogen komen als hij ontdekt dat hij gedeporteerd zou kunnen worden uit het enige land dat hij ooit zijn thuis genoemd heeft.

Regie
Justin Chon
Cast
Linh Dan Pham, Vondie Curtis-Hall, Justin Chon, Mark O'Brien, Emory Cohen, Alicia Vikander, Geraldine Singer, Renell Gibbs, Susan McPhail, Martin Bats Bradford, Altonio Jackson.
Opbrengst
$ 750.000
Release
13.07.2021
Release NL
18.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Justin Chon | Scenario: Justin Chon | Cast: Justin Chon (Antonio LeBlanc), Alicia Vikander (Kathy LeBlanc), Mark O'Brien (Ace), Linh-Dan Pham (Parker Nguyen), Sydney Kowalske (Jessie LeBlanc), Vondie Curtis-Hall (Barry Boucher), Emory Cohen (Denny), Geraldine Singer (Dawn Landry), Toby Vitrano (Merk), Altonio Jackson (Quentin aka Q), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2021

Uit de mond van Roy Orbison hebben de woorden van het popliedje 'Blue Bayou' iets zoet melancholisch. De onderliggende pijn is haast tastbaar. Het is niet verwonderlijk dat Justin Chons nieuwe film hiernaar vernoemd is. In zijn tragische vertelling komt een Amerikaan - opgegroeid in Louisiana, maar met Koreaanse wortels - erachter dat hij minder Amerikaans is dan hij dacht. Zijn adoptieouders zijn namelijk vergeten een stapel papiertjes goed in te vullen, en nu dreigt hij te worden uitgezet.

Maar voordat het zover is, leren we deze Antonio LeBlanc beter kennen. Bij een sollicitatie wordt erom gelachen dat een Aziatische man zo'n naam heeft. Jong gezin en nieuwe baby op komst of niet; met zijn strafblad hoeft hij het bij dit bedrijf niet te proberen! Als politieagent Ace, de vader van zijn geadopteerde dochter Jessie, meer contact wil met de kleine, loopt het snel uit de hand. Antonio wordt in de boeien geslagen, en dan komt zijn illegale status aan het licht. Ineens moet hij nog veel harder vechten voor het voortbestaan van zijn gezin.

videotrailers & clips