Four Journeys (2021)

Louis Hothothot, geboren als tweede kind tijdens de eenkindpolitiek in China, onderzoekt de trauma's van zijn familie.
play

7,1 details

  • 117 Min
  • Documentaire
  • Nederland
117 Min Nederland

Als tweede kind was filmmaker Louis Hothothot illegaal vanwege het éénkindbeleid van China. Zijn vader moest drie jaar jaarsalarissen betalen en zijn politieke carrière opgeven voor zijn bestaan. Na zeven jaar in Europa te hebben gewoond, reist Louis terug naar huis om zijn familiegeschiedenis te achterhalen.

Release
17.11.2021
Release NL
25.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Louis Hothothot | Scenario: Louis Hothothot| Cast: Louis Hothothot (zichzelf), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2021

Tijdens de proloog van Four Journeys komt filmmaker Louis Hothothot (pseudoniem van Louis Yi Liu) niet in beeld. Je hoort slechts zijn zachte stem die de start van zijn terugkeer naar China beschrijft. Die stem klinkt bijna alsof hij er niet mag zijn. Dit past bij het feit dat hij een tweede kind is in een tijdperk waarin het krijgen van meer dan één kind verboden was. Zijn geboorte betekende het einde van de politieke carrière van zijn vader en de verdrijving van zijn zusje uit het middelpunt van het gezin.

Het zou echter een grove misvatting zijn om deze documentaire slechts te betitelen als een voortvloeisel uit de Chinese eenkindpolitiek. Deze problematiek speelt een belangrijke rol, maar geleidelijk wordt duidelijk dat de familiedynamiek door veel meer factoren uit balans wordt gebracht. Van onverwerkte rouw tot de druk om te trouwen en ongelijke behandeling van mannen en vrouwen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Four Journeys

acties