Un Monde

Un Monde (2021)

Een solide debuutfilm met wat veel losse eindjes.
play

7,9 details

  • 72 Min
  • Drama
  • België
72 Min België

Nora wil niets liever dan vrienden maken op haar nieuwe basisschool. Maar op het schoolplein ziet ze dat haar grote broer Abel wordt lastiggevallen. Als ze hem wil helpen gaat het van kwaad tot erger. Terwijl haar vader wil dat ze spreekt, wil haar broer dat ze zwijgt, waardoor Nora voor een verscheurende keuze komt te staan. Un monde is een meeslepende film van de sociaal geëngageerde Belgische regisseur Laura Wandel over het niet zo onschuldige leven op het schoolplein.

Alt titel
Playground
Regie
Laura Wandel
Cast
Laura Verlinden, Karim Leklou, Simon Caudry, Lena Girard Voss, Thao Maerten.
Budget
$ 1.183.025
Release
08.07.2021
Release NL
25.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Laura Wandel | Scenario: Laura Wandel | Cast: Maya Vanderbeque (Nora), Günter Duret (Abel), Karim Leklou (Finnigan), Laura Verlinden (Agnes), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2021

Wie is bekend met de films van de gebroeders Dardenne? Het regieduo van onder andere Le Fils en Le Gamin au Vélo heeft regisseuse Laura Wandel duidelijk geïnspireerd bij het maken van haar debuut Un Monde. Met dien verschil dat de Dardennes een zo objectief mogelijk beeld proberen te schetsen van de personages en hun ervaringen, terwijl Wandel meer geïnteresseerd is in het vastleggen hoe iemand een bepaalde levensfase ervaart.

Un Monde volgt de zevenjarige Nora, die voor het eerst naar de basisschool gaat. Met tranen in haar ogen klampt ze zich vast aan broer Abel. Ze wil hem niet laten gaan. Tijdens de eerste pauze zoekt ze Abel meteen op, wat resulteert in een ruzie tussen Abel en zijn vrienden. Het gevolg is dat Abel het slachtoffer wordt van pesten. Vervolgens moet Nora machteloos toekijken hoe haar broer steeds dieper in de put belandt, zonder dat ze kan ingrijpen.

videotrailers & clips