4,4 details

  • Komedie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Jeremy is een voormalige basketbalster wiens blessures zijn carrière tot stilstand hebben brachten. Kamal was ooit een veelbelovende basketbalspeler die zijn eigen toekomst in de sport deed ontsporen. De twee tegenpolen, die mijlenver uit elkaar lijken te liggen, proberen eerst elkaar op te lichten. Daarna komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze voor mogelijk hielden. Ze besluiten de handen ineen te slaan om meer geld te verdienen.

Regie
Calmatic
Cast
Lance Reddick, Teyana Taylor, Laura Harrier, Sinqua Walls, Blake Griffin, James Earl, Zak Steiner, J. Alphonse Nicholson, Bentley Green, Jack Harlow, Aiden Shute, Andrew Schulz, Dazeran Jones, Taylor Rooks, Vince Staples, Tyler Herro, Myles Bullock, Stan Verrett.
Release
19.05.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Calmatic | Scenario: Kenya Harris, Doug Hall, Ron Shelton| Cast: Sinqua Walls (Kamal), Jack Harlow (Jeremy), Teyana Taylor (Imani), Laura Harrier (Tatiana) , e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2023

In 1992 zagen we Woody Harrelson en Wesley Snipes in de basketbalfilm White Man Can't Jump, een sportkomedie waarin straatbasketbal en raciale spanningen onder de loep werden genomen. Het origineel wist komedie te gebruiken om gevoelige onderwerpen aan te snijden, maar de remake met Jack Harlow en Sinqua Walls is hiervoor te voorzichtig. Waar de film uit 1992 vol zat met trash-talk en opnaaierij, pakt de nieuwe versie het onderwerp aan met fluwelen handschoenen.

Dat betekent niet dat er helemaal geen sociaal commentaar in de film verwerkt is. Het is een verhaal over twee mannen die op het oog uit verschillende werelden komen, maar eigenlijk meer gemeen hebben dan ze denken. Ze realiseren zich uiteindelijk dat ze niet zo heel veel verschillen, en dat ze beter af zijn als vrienden. Diepgaande materie is het niet, maar daar is de toon van de film dan ook niet naar.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

White Men Can't Jump Nieuwsberichten