Kwestie van geduld
Dit keer krijgt het neerbuigende stadsmens dat het boerengehuchtleven afzeikt zelf ook een veeg uit de pan.
play

4,7 details

  • 81 Min
  • Romantiek
  • Nederland
81 Min Nederland

Chef-kok Monica heeft een dikke punt gezet achter haar jeugd in het Limburgse dorp Noorbeek. Ze heeft alle banden verbroken maakt nu furore met haar gerechten in een hotspot in Amsterdam. Als ze samen met haar vriend een nieuw restaurant wil openen, moet ze noodgedwongen terug naar haar roots om de laatste banden door te snijden. In het Limburgse dorp staat ze al snel oog in oog met haar jeugdliefde. Er blijkt door de jaren heen veel veranderd, maar nog heel veel meer vertrouwd te zijn dan ze had verwacht. Monica moet opnieuw kiezen: ligt haar toekomst wel echt in de grote stad?

Regie
Ruud Schuurman
Cast
Bianca Krijgsman, Peggy Vrijens, Juliette van Ardenne, Manuel Broekman, Huub Smit, Nabil Aouled Ayadi, Genelva Krind, Barbara Sloesen, Melissa Drost, Rein van Duivenboden, Florence Vos Weeda, Juna de Leeuw, Frans Dam, Patrick Martens, Lex Uiting, Giel Kaagman, Max Blomsma, Jack Poels.
Release
20.10.2022
Release NL
20.10.2022
Release DVD
19.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruud Schuurman | Scenario: Edward Stelder | Cast: Barbara Sloesen (Loes/Monica), Frans Dam (Sjeffie), Juliette van Ardenne (Nicole), Manuel Broekman (Bastiaan), Genelva Krind (Gaby), e.a. | Speelduur: 81 minuten | Jaar: 2022

Let op: deze recensie bevat spoilers. Tenminste, in hoeverre je bij romantische komedies kunt spreken over dingen verklappen. Meestal is de trailer genoeg om te weten hoe het verhaal afloopt, en dat is hier niet anders. Kwestie van Geduld helpt je ook een handje om vrij makkelijk uit te pluizen hoe meerdere zaken op hun plek vallen. Maar ondanks dat je de bestemming weet, is het een vermakelijke rit.

Loes heeft Zuid-Limburg achter zich gelaten door nu chef-kok 'Monica' te zijn in Amsterdam. Ze heeft twee doelen: een Bib Gourmand ('halve Michelinster') krijgen en een grotere locatie voor haar restaurant vinden. Dat eerste heeft ze net behaald, het tweede ligt in het verschiet. Daarvoor moet ze alleen een kort bezoek aan haar geboortedorp brengen voor de financiën. Daar ontdekt ze dat de dingen veranderd zijn, waardoor ze niet helemaal meer zeker is over haar toekomstwensen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Kwestie van geduld Nieuwsberichten