A Hero (2021)

Beklemmende en subtiele film over de heldendaad van een gedetineerde.
play

7,7 details

  • 127 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
  • Iran
127 Min Frankrijk

A Hero volgt Rahim, (Amir Jadidi) die in de gevangenis zit vanwege een schuld die hij niet heeft kunnen aflossen. Tijdens een tweedaags verlof probeert hij zijn schuldeiser (Mohsen Tanabandeh) ervan te overtuigen zijn eis tegen de betaling van een deel van de som in te trekken. Maar de dingen gaan niet zoals gepland. Van tweevoudig Academy Award-winnend regisseur Asghar Farhadi.

Alt titel
Ghahreman
Regie
Asghar Farhadi
Cast
Sarina Farhadi, Fereshteh Sadre Orafaiy, Mohsen Tanabandeh, Amir Jadidi, Maryam Shahdaei, Sahar Goldust, Ehsan Goodarzi, Farrokh Nourbakht, Fatemeh Tavakoli, Parisa Khajehdehi, Naghameh Ghavanlou, Alireza Jahandideh, Mohammad Aghebati, Amir Amiri, Ali Ranjbari, Habib Bakhtiari, Saleh Karimaei, Mohammad Jamalledini.
Release
13.07.2021
Release NL
14.04.2022
Release DVD
14.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Asghar Farhadi | Scenario: Asghar Farhadi | Cast: Amir Jadidi (Rahim Soltani), Mohsen Tanabandeh (Bahram), Sahar Goldust (Farkhondeh), Fereshteh Sadre Orafaiy (Radmehr), e.a. | Speelduur: 127 minuten | Jaar: 2021

Als de media een onzelfzuchtige daad van een gedetineerde oppikken, krijgt de man al snel een heldenstatus. In het huidige sociale medialandschap kan heldendom echter net zo snel weer afgenomen worden. Iraans grootmeester Ashgar Farhadi laat in A Hero zien hoe moeilijk het is om te bepalen waar het morele gelijk ligt. Al snel wordt de zaak steeds gelaagder, tot in het geheel niet meer duidelijk is wie nou goed of fout zit.

Rahim zit gevangen vanwege een schuld die hij niet af kan betalen. Als hij twee dagen verlof krijgt probeert hij een tas met goudstukken te verpanden, die zijn vriendin op straat gevonden had. Als Rahim besluit deze tas aan de rechtmatige eigenaar terug te geven, krijgt die onzelfzuchtige daad bekendheid via het landelijke nieuws. Het verhaal gaat een eigen leven leiden, waarbij de waarheid moeilijk te achterhalen blijkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

A Hero Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

A Hero

acties