Cette musique ne joue pour personne

6,1 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
107 Min Frankrijk

De liefde kan overal toeslaan: in een container in een Noord-Franse havenstad, bij de kassa van een supermarkt, achter de schuifpui van een doorzonwoning, op de planken bij het amateurtoneel of op de dansvloer bij een tienerfeestje. Iedereen kan door de liefde bevangen raken. Ook zware jongens zoals Jeff en zijn sidekicks. Hun territorium wordt bedreigd door een stel jonge honden, maar Jeffs grootste zorg is het winnen van het hart van Roxane, een jonge caissière die hij heimelijk aanbidt. Net als Cyrano stuurt hij haar liefdesgedichten, die zijn handlanger moet bezorgen. Ondertussen valt Jeffs lijfwacht Jacky voor een amateuractrice en dwingen Jésus en Poussin alle tieners in het dorp naar het feestje van Jeffs dochter te komen.

Alt titel
Love Song for Tough Guys
Regie
Samuel Benchetrit
Cast
Valeria Bruni Tedeschi, Vanessa Paradis, Bouli Lanners, Bruno Podalydès, Vincent Macaigne, Gustave de Kervern, Thierry Gimenez, Ramzy Bedia, Christophe Reymond, Constance Rousseau, Joey Starr, Raphaelle Doyle, François Damiens, Jules Benchetrit, Poppée Baschung.
Release
10.07.2021
Release NL
23.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Samuel Benchetrit | Scenario: Samuel Benchetrit en Gábor Rassov | Cast: François Damiens (Jeff), Ramzy Bedia (Neptune), Gustave Kervern (Jacky), Boeli Lanners (Poussin), JoeyStarr (Jésus), Valeria Bruni Tedeschi (Katia), Vanessa Paradis (Suzanne) e.a.| Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2021

Wie afgaand op de titel denkt dat Cette Musique Ne Joue pour Personne weer zo'n Franse komedie over één of ander geflopt muziekclubje dat na hard repeteren toch succes boekt heeft het mis. Wie afgaand op de eerste shots denkt dat de film om een suf amateuristisch poëzieclubje draait waar men eigen werk voordraagt, komt ook al snel bedrogen uit. Samuel Benchetrits nieuwste film gaat over een stel zware jongens dat bevangen raakt door de liefde. En dat heeft gevaarlijke gevolgen.

Jeff en zijn kompanen wonen in een havenstad in Noord-Frankrijk. Hun wereld is klein en als er al iets voorvalt, wordt dat opgelost met geweld. Dat lijkt tenslotte gemakkelijker dan een gesprek voeren. Een voor een raken de mannen bevangen door de liefde. Jeff heeft al een tijdje een oogje op een jonge caissière. Hij schrijft gedichten voor haar die hij door Neptune laat brengen. Zelf durft hij haar niet onder ogen te komen. Begrijpelijk, want een oudere man die verliefd wordt op een tiener heeft toch iets merkwaardigs. Net zo merkwaardig is het dat Benchetrit dit zo luchtig opneemt in zijn film.

videotrailers & clips