Big Bug

Big Bug (2022)

Deze Franse dystopische komedie is eerder eigenaardig dan duister.
play

5,3 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Frankrijk
111 Min Frankrijk

Androidkoks. Dronebeveiliging. Robot-overlords. De toekomst lijkt mooi tot de kleine scheurtjes zichtbaar worden en kunstmatige intelligentie in actie komt in deze sci-fi komedie.

Regie
Jean-Pierre Jeunet
Cast
Claude Perron, André Dussollier, Isabelle Nanty, Dominique Pinon, Elsa Zylberstein, François Levantal, Stéphane De Groodt, Youssef Hajdi, Alban Lenoir, Claire Chust, Sébastien Gill, Benoît Allemane, Nicolas Marié, Jean-Pierre Becker, Julie Ferrier, Marysole Fertard, Juliette Wiatr, James Champel, Corinne Martin, Hélie Thonnat.
Release
11.02.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Pierre Jeunet | Scenario: Jean-Pierre Jeunet, Guillaume Laurant | Cast: Elsa Zylberstein (Alice Barelli), Claude Perron (Monique), Stéphane De Groodt (Max), Isabelle Nanty (Françoise), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2022

Geautomatiseerde hulp in de huishouding is tegenwoordig heel normaal. Of het nou een terugpratend multimediasysteem is, een slimme koelkast of een robotstofzuiger, de techniek neemt ons steeds meer werk uit handen. In het toekomstbeeld dat Bigbug schetst, heeft deze vooruitgang een vlucht genomen. De hulp in de huishouding is een androïde, de robotstofzuiger kan ook doe-het-zelf-klusjes en ook in de top van de democratie nemen de robots het over. De totalitaire staat die de machines hier najagen komt voor een vreemd groepje burgers wel heel dichtbij wanneer ze door een overijverig beveiligingsprotocol in een huis worden opgesloten.

Dit opgesloten gezelschap bestaat uit een vreemde mix mensen. Het zijn twee exen met ieder een nieuwe vlam en twee tieners uit verschillende huwelijken, plus een toevallig aangewaaide buurvrouw. Alsof dat al niet genoeg grond is voor het nodige drama wordt het huis ook nog eens bevolkt door een vijftal robots met een identiteitscrisis en een hang naar menselijke eigenschappen. Maar ook buiten de vier geavanceerde muren van het huis broeit onrust. De Yonyx, een volk van cyborgs, jaagt een dystopische politiestaat na, met boetes voor onwenselijk of onbehoorlijk gedrag en financiële beloningen voor brave burgers.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Big Bug Nieuwsberichten