Drive My Car (2021)

Japanse Oscarkandidaat. Dat een film ritme heeft, wil niet altijd zeggen dat hij snel is. Of kort.
play

8,2 details

  • 179 Min
  • Drama
  • Japan
179 Min Japan

Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot het noodlot plotseling toeslaat. Overrompeld door het verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen, dat hij vlak voor haar overlijden ontdekte. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze samen al rijdend tijd doorbrengen en elkaar steeds beter leren kennen, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

Alt titel
Doraibu Mai Kâ
Regie
Ryûsuke Hamaguchi
Cast
Perry Dizon, Hidetoshi Nishijima, Reika Kirishima, Toshiaki Inomata, Ryo Iwase, Park Yu-rim, Tôko Miura, Jin Dae-yeon, Sonia Yuan, Kamal Zharif, Satoko Abe, Shôichirô Tanigawa, Takako Yamamura, Faisal Anwar, Keiko Nishi, Hiroko Matsuda, Massimo Biondi, Ahn Hwitae.
Release
11.07.2021
Release NL
24.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryûsuke Hamaguchi | Scenario: Ryûsuke Hamaguchi en Takamasa Oe | Cast: Hidetoshi Nishijima (Yûsuke Kafuku), Tôko Miura (Misaki Watari), Reika Kirishima (Oto Kafuku), Masaki Okada (Kôshi Takatsuki), Park Yu-rim (Lee Yoon-a), Jin Dae-yeon (Kon Yoon-su), Sonia Yuan (Janice Chang), e.a. | Speelduur: 179 minuten | Jaar: 2021

Hij wil haar eigenlijk niet. De jonge Misaki is ingehuurd om theaterregisseur Kafuku rond te rijden in zijn eigen auto, maar Kafuku is liever zijn eigen chauffeur. Het liefst leert hij achter het stuur de tekst van Tsjechovs meesterwerk 'Oom Vanja' uit zijn hoofd. Met de stem van zijn vrouw op een cassettebandje, die gaten laat vallen wanneer Kafuku de dialoog van de titelfiguur moet opdragen. Maar bij een eerste testrit komt de regisseur erachter hoe extreem rustgevend de rijstijl van Misaki eigenlijk is.

Hoofdpersoon Kafuku is gehuld in eenzaamheid, wanneer hij in Hiroshima een meertalige productie van 'Oom Vanja' moet casten, en een schim uit zijn verleden tegenkomt. Misaki is de enige in zijn omgeving die deze eenzaamheid zelf kent. Langzaam vinden ze een vriendschappelijke connectie. Het is zeldzaam, maar soms is de beste synopsis er een waar de eerste veertig minuten van een film zijn weggelaten. En dat neemt niet weg dat die langstrekkende proloog van wezenlijk belang is voor het ritme en de sfeer van de vertelling.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Drive My Car

acties