Intieme documentaire over vrouwen onderaan de sociale ladder in India die een journalistiek platform bouwen.
play

7,9 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • India
92 Min India

'Writing with Fire' volgt het verhaal de vrouwen van Khabar Lahariya, het enige nieuwsplatform in heel India die volledig wordt gerund door vrouwen uit de voormalige Dalit, de laagste kaste in het land. In een nieuwslandschap dat volledig wordt gedomineerd door mannen uit de elite, doorbreken hoofdredacteur Meera en haar hechte team aan journalisten - gewapend met alleen hun smartphones - conventies, zowel aan de frontlinies als binnen de grenzen van hun eigen huis.

Regie
Sushmit Ghosh
Rintu Thomas
Cast
Shyamkali Devi, Suneeta Prajapati, Meera Devi.
Release
30.01.2021
Release NL
31.03.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Sushmit Ghosh en Rintu Thomas | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2021

Een groep dappere Indiase vrouwen heeft een belangrijk journalistiek platform opgezet. Deze dalit-vrouwen, die in het Indiase kastenstelsel helemaal onderaan de maatschappelijke ladder staan, moeten een hoop obstakels overwinnen om hun werk te kunnen uitoefenen. Bij de krant die ze hebben opgezet, Khabar Lahariya, werken alleen dalit-vrouwen. Deze documentaire brengt een belangrijke ode aan journalistiek onder zeer moeilijke omstandigheden.

Onder leiding van verslaggever Meera probeert Khabar Lahariya mee te gaan met de moderne tijd. Er worden smartphones uitgedeeld, maar veel vrouwen weten niet hoe ze met deze technologie om moeten gaan. De hele basis moet aan ze uitgelegd worden, waaronder het toetsenbord en waarom je horizontaal en niet verticaal moet filmen. De gewenste online verslaggeving blijkt in eerste instantie moeilijk, maar al snel slaat het YouTube-kanaal van de vrouwen aan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Writing with Fire

acties