nu in de bioscoop

Ali & Ava (2021)

Optimistisch en muzikaal Brits drama over hoe twee tegenpolen elkaar aantrekken.
play

7,2 details

  • 95 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Ali is een altijd goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder van vijf, een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek, ook al verschilt de smaak van Ali met zijn voorkeur voor heftige Britse punk en hiphop met die van Ava. Er bloeit een relatie op die al snel wordt overschaduwd door de sporen van Ava’s eerdere relatie en het ineenstorten van het huwelijk van Ali.

Regie
Clio Barnard
Cast
Adeel Akhtar, Shaun Thomas, Claire Rushbrook, Ellora Torchia, Vinny Dhillon, Mona Goodwin, Tasha Connor, Krupa Pattani, Abid Yaqoob, Sarlota Nagyova, Kamal Kaan, Fatima Bodorova, Macy Shackleton, Natalie Gavin, Rashid Hussain, Sienna Afsar, Uzair Ali, Ariana Bodorova.
Release
11.07.2021
Release NL
12.05.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Clio Barnard | Scenario: Clio Barnard | Cast: Adeel Akhtar (Ali), Claire Rushbrook (Ava), Ellora Torchia (Runa), Shaun Thomas (Callum) e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2021

Na The Shelfish Giant (2013) en Dark River (2017), brengt de Engelse regisseur Clio Barnard een optimistisch liefdesverhaal tegenover het grauwe decor van de stad Bradford. In Ali & Ava vinden twee tegenpolen in elkaar wat ze tot dan toe gemist hebben.

Ava is een onderwijsassistente met Ierse roots. Kinderen en kleinkinderen lopen de deur bij haar plat. Ieder kind dat aandacht nodig heeft, krijgt de zorg en liefde die het nodig heeft. Of het nu haar eigen kind is of dat van een ander, dat maakt haar niet uit. Zelf heeft ze de ware liefde nog niet gevonden en haar eerdere relaties hebben haar niet bepaald goed gedaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ali & Ava

acties