The Survivor (2021)

Barry Levinson vertelt het verhaal van een Holocaustoverlevende, maar wel op zijn Hollywoods.

6,8 details

  • 129 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Canada
  • Hongarije
  • Verenigde Staten
129 Min Canada

De film volgt Harry Haft, die wordt gedreven door zijn liefde voor een vrouw om de onvoorstelbare gruwelen van de Duitse concentratiekampen te overleven. Een SS-officier dwingt Harry tot de dood te vechten tegen medegevangenen in gruwelijke gladiatorenwedstrijden. Harry ontsnapt uiteindelijk en komt naar New York. Achtervolgd door zijn herinneringen en schuldgevoel over zijn overleving, neemt hij het op tegen bokslegendes, zoals Rocky Marciano, in de hoop dat zijn naam zal worden opgemerkt en hij zijn eerste liefde weer zal vinden

Alt titel
Harry Haft
Regie
Barry Levinson
Cast
Danny DeVito, Billy Magnussen, Ben Foster, Peter Sarsgaard, John Leguizamo, Vicky Krieps, Anthony Molinari, Paul Bates, Björn Freiberg, Michael Epp, Ken Holmes, Katia Bokor, Aaron Serotsky, Sophie Knapp, Dar Zuzovsky, Kingston Vernes, Zachary Golinger, Charles Brice.
Release
13.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Barry Levinson | Scenario: Justine Juel Gillmer, Alan Scott Haft | Cast: Ben Foster (Harry Haft), Billy Magnussen (Schneider), Vicky Krieps (Miriam), Peter Sarsgaard (Emory Anderson), Saro Emirze (Peretz Haft), Danny DeVito (Charley Goldman), John Leguizamo (Bill Pepe Miller), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2022

The Survivor toont ons een parallelle vertelling van het verhaal van Harry Haft, gebaseerd op de herinneringen van de gelijknamige Holocaustoverlevende. Als entertainment voor de nazi's - en om te overleven - moet Harry Haft tijdens zijn gevangenschap in concentratiekamp Auschwitz boksen tegen medegevangenen. We volgen Haft tijdens zijn tijd in het kamp, in 1949 in New York waar hij een professionele bokscarrière is gestart en in 1963 wanneer hij probeert grip te krijgen op de traumatische herinneringen die hem blijven achtervolgen.

Vlak voordat Haft naar Auschwitz wordt gestuurd, wordt zijn grote liefde Leah bij hem weggehaald. De rest van zijn leven zal hij - letterlijk - vechten in de hoop haar terug te zien. The Survivor gaat over de wilskracht van een mens en de elementaire redenen om te willen blijven leven. De film toont ons de gruwelijkheden van de Holocaust en de onmogelijke keuzes die gevangenen werden gedwongen om te maken. Sterker nog, ze hadden geen keuze.

alle artikelen (1)

The Survivor Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Survivor

acties