The Princess

The Princess (2022)

Deze Middeleeuwse John Wick-variant moet het doen zonder een deugdelijk scenario.
play

5,2 details

  • Actie
  • Drama
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Er was eens een jonge prinses die zich meer op haar gemak voelde met een zwaard dan met een tiara. Als haar vader, de koning, de prinses beveelt om met een wrede prins te trouwen, weigert ze. Na het mislukte huwelijk probeert hij vervolgens de koning van de troon te stoten en ontvoert de prinses. De prins sluit haar op in het grote, magische kasteel van haar vader. Om haar familie en het koninkrijk te redden, zal de prinses het heft in eigen handen moeten nemen.

Regie
Le-Van Kiet
Cast
Joey King, Martin Taskov, Bozhidar Hristov, Veronica Ngo, Ivo Arakov, Vasil Toshev, Mitko Angelov, Julian Naidenov, Dominic Cooper, Alex Reid, Ed Stoppard, Olga Kurylenko, Lyubomir Neikov, Radoslav Parvanov, Dawn Sherrer, Antoni Davidov, Ludmil Kehayov, Katelyn Rose Downey, Kristofer Kamiyasu, Kristofer Kamiyasu, Ivan Vodenicharov, Apostol Tenev, Fergus O'Donnell.
Release
01.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Le-Van Kiet | Scenario: Ben Lustig, Jake Thornton| Cast: Joey King (de prinses), Olga Kurylenko (Moira), Dominic Cooper (Julius), Katelyn Rose Downey (Violet), Alex Reid (de koningin), Ed Stoppard (de koning), Kristofer Kamiyasu (Khai), Veronica Ngo (Linh), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

The Princess ging in productie met de intentie enkel op een streamingdienst te belanden, zonder ook maar één bioscoopzaal te vullen. Achteraf beschouwd is dat een goede zaak, want op deze manier hoeft niemand zich bekocht te voelen. Toegegeven, de film is best eigentijds en vakkundig gemaakt, maar helaas heeft men alles uit de computer gehaald en maar bitter weinig uit de camera. Toch is het grootste gemis dat van een deugdelijk scenario.

Op sociale media viel regelmatig de titel John Wick om het publiek warm te maken voor deze actiefilm. Die vergelijking snijdt houdt als je louter kijkt naar het aantal gevechten, maar verder gaat de gelijkenis niet. Alle actiescènes worden zo haastig gefilmd dat de film al na een kwartier op de zenuwen begint te werken en dat kan nooit de bedoeling zijn.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Princess Nieuwsberichten