Over hoe een van de grootste verkopers van het Amerikaanse ideaalbeeld hard ten onder ging aan exclusiviteit.
play

5,4 details

  • 88 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

In de late jaren 90 en vroegere jaren 2000 was Abercrombie & Fitch de eerste stop voor veel mensen in het winkelcentrum. Gespierde, shirtloze mannen stonden bij de ingang en verkochten een krachtige mix van seks en gezondheid. Opzwepende muziek en de felle geur van het merk trokken hordes jongeren aan. Maar na verloop van tijd begonnen onthullingen over uitsluitingsmarketing en discriminerende aanwervingspraktijken het populaire merk op te slokken in schandalen. In deze documentaire wordt de complexe geschiedenis van het iconische merk ontrafeld dat hele generaties heeft beïnvloed.

Regie
Alison Klayman
Cast
Robin Givhan, Charles Martin, Moe Tkacik, Anthony Ocampo, Susan Berfield, Alan Karo, Ryan Daharsh, Cindy Smith-Maglione, Benjamin O'Keefe, Sapna Maheshwari, Kjerstin Gruys, Carla Barrientos, Jennifer Liu, Lindsey Rupp, Bobby Blanski, Treva Lindsey, Kelly Blumberg, Jose Sanchez.
Release
19.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Alison Klayman | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2022

Abercrombie & Fitch bestormde in de jaren negentig en het begin van de jaren tweeduizend de Amerikaanse winkelcentra met hun exclusieve branding, hippe uitstraling en onrealistisch knappe modellen. Dit kledingmerk verkocht niet alleen kleding, maar een manier van leven. Populaire jongeren waren de doelgroep en als je daar niet toebehoorde kon je maar beter een andere winkel opzoeken. Niet geheel verassend dus dat achter de schermen gebruik werd gemaakt van marketing- en wervingspraktijken waar je vraagtekens bij kan zetten.

Alison Klaymans documentaire White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch hanteert dezelfde vlotte, jeugdige uitstraling die het bedrijf gebruikte om de it-jongeren van de jaren negentig voor zich te winnen. In het eerste halfuur wordt dan ook in rap tempo gewisseld van sprekers en onderwerpen. Op deze manier wordt de aandacht van de kijker vastgehouden terwijl het kledingmerk wordt geïntroduceerd en de eerste twijfelachtige details aan het licht komen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch Nieuwsberichten