Rumspringa (2022)

Een weinig indrukwekkende 'bromcom' over een student en zijn nieuwe Amish-huisgenoot, die tot ontplooiing komt in Berlijn.
play

5,1 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Duitsland
101 Min Duitsland

Als Jacob, een Amish-jongen, volwassen wordt, krijgt hij de kans om de moderne wereld in te trekken, weg van zijn boerderij. Hij besluit naar Berlijn te reizen als overgangsritueel, in de hoop de oorsprong van zijn volk te vinden, evenals een andere manier van leven. In Duitsland maakt Jacob vrienden, maar wordt ook uiteindelijk verliefd op een vrouw uit de samenleving. Hij zal moeten beslissen of hij bij haar blijft of terugkeert naar zijn familie.

Regie
Mira Thiel
Cast
Jonas Holdenrieder, Tijan Marei, Gizem Emre, Leon Ullrich, João Kreth d'Orey, Timur Bartels, Ferran Fernández, Rauand Taleb, Nicole Johannhanwahr, Adél Onodi, Enno Kalisch.
Release
29.04.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mira Thiel| Scenario: Nika Heinrich, Oskar Minkler, Mira Thiel | Cast: Jonas Holdenrieder (Jacob), Timur Bartels (Alf), Rauand Taleb (Bo), Gizem Emre (Ina), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2022

De Amish staan bekend als een strenggelovig volk uit de VS, die schuw zijn voor het moderne leven, technologie en seks voor het huwelijk. Precies alles wat je overboord kan gooien tijdens 'rumspringa': een overgangsritueel naar volwassenheid. In de gelijknamige Netflix-film wordt deze traditie omgedoopt tot een soort 'spring break' voor Amish, waarbij de verlegen Jacob vertrekt van zijn boerderij en in het wilde leven van Berlijn belandt.

Jaloers kijkt Jacob naar de imposante baard van zijn vader. Over hoeveel tijd zal hij ook een vrouw mogen huwen en zijn baard laten staan? Aan het begin van de film vindt de naïeve Jacob zichzelf klaar voor het volwassen leven. Maar als hij zijn veilige Amish-gemeenschap in de Verenigde Staten verlaat om in Duitsland zijn roots te ontdekken, merkt hij al snel dat het leven in de grote stad heel anders is dan wat hij gewend is.

videotrailers & clips