nu in de bioscoop

Nudo Mixteco (2021)

De levens van drie Mexicaanse vrouwen worden op mooie wijze met elkaar verbonden.
play

7,4 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Mexico
91 Min Mexico

Drie afzonderlijke verhalen raken elkaar telkens een kort ogenblik en rijgen zich zo aaneen tot een mozaïekvertelling, die een bijzonder beeld schept van de lokale Mexicaanse cultuur waarin regisseur Ángeles Cruz zelf opgroeide. Festiviteiten, rituelen en een dorpsvergadering die als geschillenraad fungeert vormen samen het weefsel van een gemeenschap die bescherming en geborgenheid te bieden heeft, maar waarvan ook de beperkingen en de gevaren aan het licht komen via de lotgevallen van de protagonisten.

Regie
Ángeles Cruz
Cast
Sonia Couoh, Noe Hernandez, Eileen Yañez, Aida López, Myriam Bravo, Jorge Doal.
Release
09.03.2021
Release NL
09.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Ángeles Cruz | Scenario: Ángeles Cruz | Cast: Sonia Couch (Maria), Aida López (Chabela), Myriam Bravo (Toña), Noé Hernández (Esteban), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2021

Nudo Mixteco vertelt het verhaal van drie Mexicaanse vrouwen. In drie episodes is te zien hoe zij tegen verschillende vormen van seksisme aanlopen. De verhalen spelen zich af op dezelfde dag en tonen zo een steeds gelaagder beeld van de samenleving in het dorp. Bij het tweede en derde verhaal vallen ineens dingen op die eerst geen betekenis leken te hebben of lastig te plaatsen waren.

Het eerste segment gaat over de lesbische Maria. Zij keert terug naar het dorp om de begrafenis van haar moeder te bezoeken en wordt opnieuw geconfronteerd met haar vader die haar afwijst vanwege haar seksualiteit. Tegelijkertijd geeft het haar de kans om een oude geliefde te bezoeken. Zij heeft ondertussen een kind, maar de man is niet in beeld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Nudo Mixteco

acties