Inexorable

Inexorable (2021)

Sfeervolle 'erotische' thriller belooft perversiteit maar levert clichés.
play

6,2 details

  • 98 Min
  • Thriller
  • België
  • Frankrijk
98 Min België

Succesvol schrijver Marcel (Benoît Poelvoorde) trekt samen met zijn vrouw Jeanne en hun dochter Lucie in het kolossale landhuis van zijn schoonfamilie. Marcel hoopt vurig dat zijn nieuwe optrekje hem zal verlossen van zijn “writer’s block” zodat hij eindelijk een waardig vervolg kan schrijven op zijn hitroman Inexorable. Al snel verschijnt er afleiding in de vorm van Gloria: een timide en ongemakkelijke jonge vrouw, zonder eigen huis of familie, die toevalligerwijs goed klikt met Lucie. Ze wordt met open armen ontvangen als oppas, en draait al gauw mee in het huishouden. Wanneer Gloria aan Marcel opbiecht dat zijn boeken haar door heel wat donkere momenten heen hebben gesleept, kan Marcel zich nog moeilijk beheersen. Hij raakt volledig in de ban van de jonge vrouw, met een reeks onvermijdelijke gebeurtenissen als gevolg...

Regie
Fabrice Du Welz
Cast
Tania Garbarski, Benoît Poelvoorde, Jackie Berroyer, Sam Louwyck, Mélanie Doutey, Catherine Salée, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, David Murgia, Anaël Snoek, Lara Persain, Janaina Halloy, Paul Gottignies, Julia Demoulin.
Release
07.09.2021
Release NL
02.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Fabrice du Welz | Scenario: Aurélien Molas, Joséphine Darcy-Hopkins & Fabrice Du Welz | Cast: Benoît Poelvoorde (Marcel Bellmer), Alba Gaïa Bellugi (Gloria Bartel), Mélanie Doutey (Jeanne Drahi Bellmer), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2021

Fabrice du Welz neemt in Inexorable een heleboel bekende ingrediënten en probeert daar een originele thriller van te brouwen. Du Welz staat erom bekend een (psychologisch) perverse draai aan zijn thrillers te geven, die gedrenkt zijn in sfeer. In Inexorable lukt dat niet helemaal, ondanks (of juist dankzij) het onderwerp.

Fabrice du Welz begon aan Inexorable met het idee om een thriller te maken, die gestoeld is op oude tradities en een bekend stramien. Een verhaal dat je al duizend keer hebt gezien, maar dan, naar eigen zeggen, "een beetje geperverteerd, zodat je een half uur krankzinnige spanning krijgt."

videotrailers & clips