nu in de bioscoop

El Buen Patrón (2021)

Film die de zucht naar awards bespot en er vervolgens zelf naar loopt te leuren.
play

7,2 details

  • 120 Min
  • Komedie
  • Spanje
120 Min Spanje

In afwachting van een bezoek van een commissie die zijn bedrijf een onderscheiding zou kunnen toekennen, probeert een charismatische fabriekseigenaar koortsachtig alle problemen met zijn werknemers op te lossen waarmee hij onbewust een explosieve kettingreactie met grote gevolgen in gang zet.

Alt titel
The Good Boss
Regie
Fernando León de Aranoa
Cast
Javier Bardem, Manolo Solo, Celso Bugallo, Francesc Orella, Fernando Albizu, Rafa Castejón, María de Nati, Óscar de la Fuente, Sonia Almarcha, Almudena Amor, Nao Albet, Daniel Chamorro, Mara Guil, Yaël Belicha, Tarik Rmili, Dalit Streett Tejeda, Martín Páez, Nicolas Ruiz.
Release
21.09.2021
Release NL
02.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Fernando León de Aranoa | Scenario: Fernando León de Aranoa | Cast: Javier Bardem (Blanco), Manolo Solo (Miralles), Almudena Amor (Liliana), Óscar de la Fuente (Jose), Sonia Almarcha (Adela), Fernando Albizu (Román), Tarik Rmili (Khaled), Rafa Castejón (Rubio), Celso Bugallo (Fortuna), Francesc Orella (Alejandro), Martín Páez (Salva), Yaël Belicha (Inés (as Yael Belicha), Mara Guil (Aurora), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2021

Nooit eerder haalde een film twintig(!) nominaties binnen bij de Goya's, de Spaanse evenknie van de Oscars. Maar El Buen Patrón maakte het bijna onmogelijke waar, mede dankzij drie genomineerden in de categorie beste mannelijke bijrol. Zes prijzen werden uiteindelijk mee naar huis gedragen, waaronder die voor beste film, beste regisseur en beste mannelijke hoofdrol voor nationale acteerheld Javier Bardem. Dat schept torenhoge verwachtingen.

Bardem speelt de goede baas uit de titel, dhr. Blanco, die aan het roer staat van een weegschalenfabriek. Hij probeert een belangrijke prijs in de wacht te slepen. Dé prijs. Zo ongeveer de enige award die hij nog niet aan zijn muur heeft hangen. Maar hij heeft er al een plekje voor ingeruimd en zelfs al een lampje opgehangen dat op het plekje schijnt waar het plakkaat moet komen te hangen. Het enige wat hij in afwachting van het prijzencomité niet kan gebruiken is een pr-nachtmerrie.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

El Buen Patrón

acties