Hit the Road (2021)

Een roadtrip door Iran met een gestreste familie.
play

7,7 details

  • 93 Min
  • Drama
  • Iran
93 Min Iran

Een gezin van vier. De vader lijkt een gebroken been te hebben. De moeder wisselt lachen en huilen af. De jongen speelt wilde autokaraoke, compleet met dansnummers. Zijn oudere broer heeft een mysterieuze trek op zijn gezicht. Hij staat op het punt Iran te verlaten en wordt vergezeld door zijn familie op deze afscheidsreis. Dierbare herinneringen aan het verleden worden afgewisseld met angsten voor de onbekende en onzekere toekomst: hoe kun je afscheid nemen?

Alt titel
Jaddeh Khaki
Regie
Panah Panahi
Cast
Masoud Tosifyan, Rayan Sarlak, Pantea Panahiha, Hasan Majuni, Amin Simiar.
Release
10.07.2021
Release NL
16.06.2022
Release DVD
21.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Panah Panahi | Scenario: Panah Panahi | Cast: Pantea Panahiha (moeder), Hasan Majuni (vader), Rayan Sarlak (jongere broer), Amin Simiar (oudere broer), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2021

Hit the Road is het regiedebuut van Panah Panahi, zoon van de internationaal gerenommeerde en in Iran gecensureerde regisseur Jafar Panahi (Taxi Tehran, Offside). De roadmovie speelt zich vrijwel geheel af in en rond de auto van de familie om wie het draait. Om politieke redenen moet de oudste zoon van het gezin het land uit gesmokkeld worden. De bestemming doet er minder toe dan de reis ernaartoe, die een intiem en enigszins hartverwarmend familieportret laat zien.

Lang in een auto zitten is saai, want er is weinig te doen. Vooral de jongste zoon verveelt zich te pletter. Hij loopt voortdurend te schreeuwen en zijn ouders te teisteren. Het jongetje is bloedirritant, en dat maakt hem tevens realistisch. Hij onderbreekt voortdurend gesprekken en raakt non-stop afgeleid door van alles en nog wat. Oftewel: precies hoe een verveeld kind dat aandacht wil zich gedraagt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hit the Road

acties