The Kill Room

The Kill Room (2023)

Heerlijke satire op het elitaire kunstwereldje waar zelfverklaarde hippe vogels hijgerig achter de nieuwste trends aan rennen.
play

5,5 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
98 Min Verenigde Staten

Kunsthandelaarster Patrice werkt samen met de dodelijke huurmoordenaar Reggie en zijn baas Gordon aan een witwasoverval die een eigen leven gaat leiden. Tijdens het plegen van de misdaad wordt de kunst van de huurmoordenaar opgemerkt en verandert hij in een kunstzinnige sensatie. Patrice komt hierdoor in het vizier en moet snel beslissingen nemen als ze het opneemt tegen haar eigen wereld en de louche onderwereld die ze per ongeluk heeft ontketend.

Regie
Nicol Paone
Cast
Uma Thurman, Samuel L. Jackson, Joe Manganiello, Matthew Maher, J.P. Serret, Dree Hemingway, Tom Pecinka, Anthony Cipriani, Nikolai Tsankov, Ethan Herschenfeld, Neal Davidson, Ernest DiLullo Sr., Noam Shapiro, Debi Mazar, Mike Doyle, Larry Pine, Denise Grayson, Jennifer Kim, Maya Hawke, Gionna Daddio, Marianne Rendón, Bettina Skye, Leah McSweeney, Amy Keum, Alexander Sokovikov, Brandon Curry.
Release
14.09.2023
Release NL
16.11.2023
Release DVD
23.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicol Paone | Scenario: Jonathan Jacobsen| Cast: Uma Thurman (Patrice), Samuel L. Jackson (Gordon), Joe Manganiello (Reggie), Dree Hemingway (Anika), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2023

Een goed kunstwerk, aldus de overspannen galeriehoudster Patrice, een van de hoofdpersonages in The Kill Room, zegt iets over de kunstenaar, maar laat de betekenis over aan de interpretatie van het publiek. Het is misschien maar het beste dat Patrice niet weet wat schuilgaat achter Reggies woeste schilderijen. Schilderen is niet eens zijn oorspronkelijke professie. Voor de maffia neemt hij smerige 'klusjes' aan, wat neerkomt op dagelijks beukwerk. Het verdiende geld moet echter 'schoon' worden gemaakt.

Protegé Gordon (Samuel L. Jackson met heel veel plezier in zijn rol) heeft hiervoor een plan bedacht. De nodige componenten: de galerie van Patrice en schilderijen. Op die manier kunnen de bloederige zondes van het geld worden geboend. Het is best slim bedacht, die schilderijen moeten alleen wel gemaakt worden. Daar komen Reggies verborgen talenten om de hoek kijken. Met het dagelijkse bloedwerk in zijn onderbewustzijn smijt hij de verf op de doeken en creëert chaotische schilderwerken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Kill Room Nieuwsberichten