Malnazidos (2020)

Komische zombiefilm tijdens de Spaanse Burgeroorlog slaagt er niet in grappig, eng of erg historisch educatief te zijn.
play

5,2 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Spanje
101 Min Spanje

De Spaanse Burgeroorlog. Maanden van bloedige gevechten laten duizenden doden in de loopgraven achter. Jan Lozano, kapitein van de vijfde aanvalsbrigade, is bezig met een missie die hem toevertrouwd is als hij samen met een jonge chauffeur gevangengenomen wordt door een peloton van de vijand. De mogelijkheid om geëxecuteerd te worden neemt af wanneer een nieuwe, onbekende vijand opduikt: vleesetende zombies gecreëerd in een nazi-experiment. Beide rivaliserende partijen moeten zich verenigen en hun wederzijdse haat opzij zetten om te overleven.

Alt titel
Valley of the Dead
Regie
Javier Ruiz Caldera
Alberto de Toro
Cast
Manuel Morón, Luis Callejo, Frank Feys, María Botto, Ken Appledorn, Aura Garrido, Álvaro Cervantes, Jesús Carroza, Asia Ortega, Dafnis Balduz, Manel Llunell, Francisco Reyes, Miki Esparbé, Mouad Ghazouan, Sergio Torrico, Oriol Ramis, José Pérez Ocaña, Òscar Intente.
Release
08.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Javier Ruiz Caldera, Alberto de Toro | Scenario: Cristian Conti, Jaime Marques | Cast: Miki Esparbé (Jan), Aura Garrido (Matacuras), Luis Callejo (Sargento), Álvaro Cervantes (Mecha), Jesús Carroza (Jurel), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2020

Het concept van de nazizombie lijkt door de vele varianten ervan in de Call of Duty-videogames te zijn uitgespeeld, maar Netflix deed een dappere poging het monster opnieuw tot leven te wekken. Want wat gebeurt er als je een nazi-experiment met zombies in de Spaanse Burgeroorlog volledig laat escaleren? In de film Malnazidos worden Spanjaarden overspoeld door zombies met vele kleuren uniformen aan, maar helaas gebeurt dat niet met veel vernuft of visie.

De film vindt een unieke historische situatie, die nog lang niet zo bekend is in de hoek van de historische oorlogsfilm. Gedurende de Spaanse Burgeroorlog van 1936 tot 1939 vlogen de nationalisten en de republikeinen elkaar in de haren, wat pas na jaren van bloederige strijd zou resulteren in het regime onder de nationalist Francesco Franco. Tijdens deze oorlog werden de republikeinen gesteund door Mexico en de communistische Sovjet-Unie, en de nationalisten door het fascistische Italië en nazi-Duistland.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Malnazidos Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Malnazidos

acties