Rise

Rise (2022)

Het waargebeurde verhaal van drie broers in de NBA mondt uit in een inspiratie-overdosis over familie, migratie en sport.
play

6,8 details

  • 113 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
113 Min Verenigde Staten

Charles en Veta Antetokounmpo emigreren vanuit Nigeria naar Griekenland. Ze proberen te overleven en voor hun vijf kinderen te zorgen, terwijl ze dagelijks met deportatie worden bedreigd. Omdat hun oudste zoon nog steeds in Nigeria bij familie is, zijn ze wanhopig op zoek naar het Griekse staatsburgerschap. Ondertussen spelen de broers Giannis en Thanasis basketbal in een plaatselijk jeugdbalteam. Als laatkomers in de sport ontdekken ze hun grote capaciteiten op het basketbalveld en werken hard om atleten van wereldklasse te worden, samen met hun broer Kostas.

Regie
Akin Omotoso
Cast
Taylor Nichols, Manish Dayal, Maximiliano Hernández, Panos Koronis, Dayo Okeniyi, McColm Cephas Jr., Yetide Badaki, Ral Agada, Elijah Sholanke, Jaden Osimuwa, Uche Agada, Christos Loulis, Anthony Abiola, Pilar Holland, Aaron Kingsley Adetola, Phil Blevins, Sarp Doga Celik, Efthimis Chalkidis.
Release
27.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Akin Omotoso | Scenario: Arash Amel | Cast: Dayo Okeniyi (Charles), Yetide Badaki (Veronika), Uche Agada (Giannis), Ral Agada (Thanasis), Elijah Sholanke (Alex), Jaden Osimuwa (Kostas), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2022

Giannis, Thanasis en Kostas Antetokounmpo speelden alle drie in de NBA, waardoor het slechts een kwestie van tijd was totdat er een film over de drie basketballende broers zou worden gemaakt. Disney verfilmde het waargebeurde verhaal van de familie Antetokounmpo, waarvan het leven door basketbal grondig is veranderd. Maar als je de film aanzet met de verwachtingen van een sportfilm, kan je nog raar opkijken van de aangrijpende introductiescènes. De film onthult daar al zijn daadwerkelijke onderwerp: de worstelingen van een immigrantenfamilie, die altijd onder heeft moeten duiken voor de autoriteiten in een vreemd land.

In Rise bieden de ontberingen van de Antetokounmpo's vruchtbare grond voor een inspirerende sportfilm. De ouders Charles en Veronika, beiden ex-topsporters uit Nigeria, vertrekken als legale arbeiders naar Europa. Hun paspoorten worden echter geconfisqueerd bij de Europese grens, en ze moeten illegaal via Turkije Griekenland betreden. Hierdoor duurt het nog best een tijd voordat de eerste basketbal het over het scherm vliegt.

videotrailers & clips