nu in de bioscoop

Supereroi (2021)

Een viering van de liefde die tijd en ruimte overstijgt.
play

5,9 details

  • 122 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Italië
122 Min Italië

Anna en Marco zijn tegenpolen. Zij is een impulsieve cartoonist; hij is een natuurkundeprofessor die ervan overtuigd is dat alles een verklaring heeft. In hun relatie wisselen tederheid en gevechten, leugens en affectie en geheimen en bedrog elkaar af. Je hebt superkrachten nodig om je hele leven van elkaar te kunnen houden, dat weten Anna en Marco maar al te goed.

Regie
Paolo Genovese
Cast
Jasmine Trinca, Flavio Parenti, Elena Sofia Ricci, Greta Scarano, Gianluca Gobbi, Vinicio Marchioni, Alessandro Borghi, Gwendolyn Gourvenec, Federica Fracassi, Linda Caridi, Alberto Paradossi, Lorenzo Ferrante, Camilla Lehmann, Angelica Leo, Maria Rita Pantaleoni, Giacomo Mattia, Ermanno Casari, Beppe Severgnini.
Release
23.12.2021
Release NL
04.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Paolo Genovese | Scenario: Paolo Costella, Paolo Genovese, Rolando Ravello | Cast: Alessandro Borghi (Marco), Jasmine Trinca (Anna), Greta Scarano (Pilar), Vinicio Marchioni (Vittorio), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2021

Liefde en tijd zijn een beruchte combinatie. Tijd verandert een persoon en beïnvloedt relaties met dierbaren. Dit werd eerder al prachtig verbeeld in Richard Linklaters Before-trilogie, waar twee mensen elkaar op verschillende momenten in hun leven ontmoeten. Die filmreeks lijkt een grote invloed te hebben gehad op Supereroi, die de relatie tussen Marco en Anna over een periode van tien jaar achronologisch laat zien.

De kijker moet goed opletten bij Supereroi, want de film springt zonder waarschuwing heen en weer door de tijd. De leeftijdsverschillen worden zichtbaar gemaakt door subtiele nuances in het uiterlijk en gedrag van Marco en Anna. Hoewel ze duidelijk nog dezelfde personen zijn, is er een duidelijk verschil te zien in hun dynamiek in de verschillende tijden. Het verband tussen tijd en ruimte wordt mooi en creatief gebruikt om de relatie tussen Anna en Marco te verdiepen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Supereroi

acties