nu in de bioscoop

Peter von Kant (2022)

6,5 details

  • 85 Min
  • Drama
  • Frankrijk
85 Min Frankrijk

De succesvolle regisseur Peter Von Kant woont samen met zijn assistent Karl die hij slecht behandelt en vernedert. Via de grootse actrice Sidonie ontmoet Peter Amir op wie hij verliefd wordt. Hij stelt Amir voor in zijn flat in te trekken en brengt hem in contact met de filmwereld. Maanden later is Amir internationaal doorgebroken en verbreekt hij de relatie met Peter.

Regie
François Ozon
Cast
Isabelle Adjani, Hanna Schygulla, Denis Menochet, Aminthe Audiard, Stefan Crepon, Khalil Ben Gharbia.
Release
10.02.2022
Release NL
04.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: François Ozon | Scenario: François Ozon | Cast: Denis Ménochet (Peter von Kant), Isabelle Adjani (Sidonie), Khalil Ben Gharbia (Amir Ben Salem), Stefan Crepon (Karl), Hannah Schygulla (Rosemarie von Kant), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2022

De veel te vroeg gestorven Duitse filmauteur Rainer Werner Fassbinder bracht in 1972 Die Bitteren Tränen der Petra von Kant uit. Het relatiedrama draaide om een verbitterde maar zelfverzekerde modeontwerpster die door haar man opzij wordt gezet. Ze ontmoet de veel jongere Karin, een model waar ze direct verliefd op wordt en in huis neemt. Fassbinder baseerde zich op zijn eigen toneelstuk dat destijds al een cultstatus had verworven.

In de remake van François Ozon blijft de toneelmatige aanpak van Fassbinder overeind, maar modeontwerpster Petra von Kant word vervangen door filmregisseur Peter von Kant. Door vrienden en vakbroeders wordt hij op handen gedragen, maar door zijn echtgenoot is hij bij het grofvuil gezet. Zijn zwijgzame rechterhand Karl adoreert hem en volgt plichtsgetrouw al zijn belachelijk veeleisende bevelen op.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Peter von Kant

acties