A Cut Above

A Cut Above (2022)

3,5 details

  • 90 Min
  • Komedie
  • Brazilië
90 Min Brazilië

Nu de salon van zijn moeder op de rand van faillissement staat, stroopt een jonge man zijn mouwen op om te helpen en ontdekt hij dat hij de coolste kapper van de buurt is.

Regie
Rodrigo França
Cast
Sérgio Loroza, Neuza Borges, Jeniffer Dias, Solange Couto, Nando Cunha, Xando Graça, Bruno Jablonski, Yuri Marçal, Lucas 'Koka' Penteado, Leandro Santanna, Juliana Alves, Luana Xavier.
Release
28.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo França | Scenario: Marcelo Andrade, Anderson França, Silvio Guindane | Cast: Lucas Koka Penteado (Richardsson), Solange Couto (Cristina), Rebecca (Raquel), Juliana Alves (Geice Kelly), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2022

De jonge en ogenschijnlijk altijd opgewekte en felgeklede Braziliaanse Richardsson is net klaar met zijn middelbare school en gaat misschien rechten studeren. Raquel, het meisje waar hij een oogje op heeft, wil vooral nog even feestvieren. Richardssons alleenstaande moeder Cristina runt een kap- en schoonheidssalon, maar verkeert in financieel zwaar weer. De huisbaas is wel klaar met de huurachterstand en heeft het pandje al beloofd aan de grote concurrent aan de overkant van de straat. De zaken in kapsalon Saigon lopen dan ook niet echt lekker. Zelfs de oma van Richardsson gaat liever naar de gehaaide concurrent Greice Kelly.

De opgewekte Braziliaanse feelgoodkomedie A Cut Above (oorspronkelijke titel: Barba, Cabelo & Bigode, wat zich laat vertalen als 'Baard, Haar & Snor') neemt de tijd om tot de kern te komen. Het duurt lang voor Richardsson niet alleen zijn roeping vindt, maar ook een manier om zijn noodlijdende moeder uit de brand te helpen. Om een idee te krijgen welke richting zijn leven op moet besluit Richardsson een helderziende te raadplegen, die hem aanraadt een kip te kopen. Geen idee wat hij hier precies mee moet, maar het stuk gevogelte staat garant voor kolderieke taferelen in Greices zaak.