Katrina Babies
Indringende documentaire over de impact van orkaan Katrina op de jonge zwarte gemeenschap van New Orleans.
play

7,4 details

  • 79 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
79 Min Verenigde Staten

Deze documentaire van regisseur Edward Buckles jr. biedt een openhartige blik op de nasleep van orkaan Katrina en de impact ervan op de jeugd van New Orleans.

Regie
Edward Buckles Jr.
Cast
Arnould Burks, Damaris Calliet, Cierra Chenier, Quintina Thomas Green, Miesha Williams, Calvin Baxter.
Release
14.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Edward Buckles Jr. | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2022

In haar soort en kracht was Katrina de twee na hevigste orkaan die het continent van Noord-Amerika aandeed. De dijken en voorzorgsmaatregelen van de staten Louisiana en Mississippi waren geschikt voor stormen van de derde categorie. Katrina zat hier nog twee tandjes boven. Haar toorn was ongekend. Ruim achttienhonderd mensen kwamen om het leven en zevenhonderd zielen zijn tot op de dag van vandaag vermist. Zeker vijftien miljoen mensen hebben in meerdere of mindere mate de gevolgen van de orkaan ondervonden. De totale schade wordt geschat op ruim honderdzestig miljard dollar.

Na de orkaan was heel New Orleans - of wat er nog van over was - een enorme puinzooi, maar de stad ging ook gebukt onder plunderingen en vele vluchtelingen. Vooral op de jeugd had deze situatie een immense impact. Debuterend filmmaker Edward Buckles Jr. was dertien toen Katrina het leven van zijn familie, zijn vrienden en hemzelf compleet overhoopgooide. Voor de indringende documentaire Katrina Babies interviewde de filmmaker mensen die ten tijde van de allesvernietigende orkaan tussen de drie en negentien jaar oud waren. Deze portretten laten een uiteenlopend beeld zien.

videotrailers & clips