Vaders & Zonen

7,2 details

  • 80 Min
  • Komedie
  • Nederland
80 Min Nederland

De volwassen broers Loet en Winnie wonen nog steeds bij hun vader, de dominante en ongemanierde Baltus. Als hij plotseling dood voor de tv zit, moeten de broers bedenken hoe ze verder moeten. Ze leggen pa even in de vriezer, om zijn uitkering te behouden. Als Baltus wordt opgeroepen voor de halfjaarlijkse hartcontrole, vragen de broers iemand anders. De bejaarde Rink-Jan wil hen wel helpen. Hij zou wel eens de vader kunnen zijn die zij nooit hadden.

Regie
Jörgen Scholtens
Cast
Fedja van Huêt, Anneke Blok, Kees Hulst, Beppie Melissen, Guido Pollemans, Mariana Aparicio Torres, Jörgen Scholtens, Sanne-Samina Hanssen, Adri Paul, Lusanne Arts, Letitia Agnes Anji Mooi, Boele Keller.

Filmtotaal Recensie

Regie: Jörgen Scholtens | Scenario: Jörgen Scholtens, Pepijn van Weeren, Daan Windhorst | Cast: Fedja van Huêt (Loet), Guido Pollemans (Winnie), Kees Hulst (Rink-Jan), Sanne Samina-Janssen (Marie), Adri Paul (Baltus), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2022

Twee volwassen mannen leven op de uitkering van hun vader, maar als hij op een dag dood in zijn stoel voor de televisie zit, komt hun inkomen in gevaar. Om te voorkomen dat ze zelf aan het werk moeten, verbergen Loet en Winnie het lichaam. Tot overmaat van ramp wil vervolgens de dokter langskomen voor een halfjaarlijkse controle, dus zit er niets anders op: de heren zullen op zoek moeten naar een vervanger voor hun vader, en wel zo snel mogelijk.

Vaders & Zonen mag dan klinken als een zoetsappig verhaal over onbreekbare familiebanden en de oneindige liefde voor de mensen die je grootbrengen, maar niets is minder waar. De film laat het tegenovergestelde verhaal zien en is op zijn best een voorbeeld van gekozen of gevonden familie. Vader was een norse en kille man, die zijn zoons als parasieten zag en dat niet onder stoelen of banken schoof. En ook al voelen de jongens genegenheid naar hun vader, ze hebben weinig bedenktijd nodig voor ze hem een mooi plekje naast de vissticks in de vriezer geven.