In the Line of Fire

In the Line of Fire (1993)

An assassin on the loose. A president in danger. Only one man stands between them...

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Prima thriller, met een zeer goede Clint Eastwood en John Malkovich in de hoofdrollen, die onderling een kat-en-muis-spelletje spelen.
Het verhaal bevat de nodige suspense al is de actie aan de minieme kant, het is vooral het onderlinge spel dat de film zo goed maakt.
Persoonlijk vind ik de rol van Malkovich in deze film een van zijn betere.
Het was een hele tijd geleden dat ik deze film nog eens had gezien, maar ik heb er opnieuw, mede dank zijn het sublieme beeld op blu-ray, van genoten.

Rita

Avatar

Aardige film. Met een ster als Clint ben je natuurlijk al verzekerd van succes. Voeg daar een Malkovitch bij en dan kan er niets meer misgaan. De film had al zijn opbrengst geleverd puur op basis van die talenten en het feit dat de moord op Kennedy nog eens belicht werd, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat het verhaal heeft moeten inboeten. De langdurige planning en het ingewikkelde spel van een verziekte geest houden de film lang de gemoederen bezig. En er wordt duidelijk toegewerkt naar een climax in de vraag of Clint dit keer wel actie zal ondernemen om de president te redden. Beetje jammer dat juist dat concept de film weer een spin maakt op de kennedy moord, want er waren geen bodyguards in de buurt van president Kennedy, die waren kort ervoor teruggegaan naar de volgauto.
Desalniettemin is de film wel onderhoudend en een prettige besteding van de avond. Veel plezier.