My Best Friend's Exorcism
Een horrorkomedie die in beide genres tekortschiet, met een onderwerp dat zich niet leent voor simpele humor.

5,4 details

  • Komedie
  • Horror
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Het is 1988. Tweedejaars Abby en Gretchen zijn beste vriendinnen sinds de vierde klas. Maar nadat een avondje naaktzwemmen rampzalig misloopt, begint Gretchen zich... anders te gedragen. Ze is humeurig. Ze is prikkelbaar. En er gebeuren steeds bizarre dingen als ze in de buurt is. Abby's onderzoek leidt haar naar een aantal onthutsende ontdekkingen - en tegen de tijd dat het verhaal zijn angstaanjagende ontknoping bereikt, zal het lot van Abby en Gretchen bepaald worden door één enkele vraag: Is hun vriendschap sterk genoeg om de duivel te verslaan?

Regie
Damon Thomas
Cast
Nathan Anderson, Elsie Fisher, Chris Lowell, Ashley LeConte Campbell, Cynthia Evans, Amiah Miller, Michael Wayne Foster, Rachel Ogechi Kanu, Clayton Royal Johnson, Erin Ownbey, Cathy Ang, Rachel Leah Cohen, Caroline Knight, Brady Pierce, Cameron Bass, Ian C Stanley, Morgan Monroe, John Stoneburner, Michael Proctor, Jordan Bobo, Grayson Brooks, Kyle Cattonar.
Release
30.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Damon Thomas | Scenario: Grady Hendrix, Jenna Lamia | Cast: Elsie Fisher (Abby), Amiah Miller (Gretchen), Christopher Lowell (Christian Lemon), Rachel Ogechi Kanu (Margaret), Cathy Ang (Glee), Clayton Royal Johnson (Wallace) | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2022

De titel van een film kan de toon al zetten voordat je ook maar iets hebt gezien. My Best Friend's Exorcism bijvoorbeeld zegt meteen dat er horror zal zijn, maar belooft ook heel wat komedie. Helaas is de horror niet erg eng of origineel en het meeste van wat grappig bedoeld is maakt je niet aan het lachen. En waarom het verhaal zich in de jaren tachtig afspeelt is al helemaal een mysterie.

De genoemde besties zijn Abby en Gretchen, twee middelbare scholieren die tijdens een weekendje weg op een verlaten huisje in het bos stuiten. Daarbinnen wordt Gretchen het slachtoffer van een onbekend incident, terwijl Abby haar per ongeluk achterlaat. Eenmaal terug in de dagelijkse sleur wordt al gauw duidelijk dat er iets met Gretchen aan de hand is. Ze verstoot haar beste vriendin, maar Abby geeft niet zo makkelijk op en gaat op onderzoek uit om te leren hoe ze haar vriendin weer terug kan krijgen.