H4Z4RD (2022)

Alle remmen gaan los in deze Vlaamse actiefilm op steroïden, met helaas de nodige banaliteit.
play

6,3 details

  • 88 Min
  • Actie
  • Komedie
  • België
88 Min België

Noah (35) houdt erg van zijn vriendin Lea (30) en zijn dochter Zita (6), maar hij zou niet zonder zijn auto kunnen. Wanneer zijn kersverse neef Carlos hem een chauffeursbaantje aanbiedt, neemt hij het aan. De meest krankzinnige rit door de stad Antwerpen begint in de coolste auto van de stad. Een race waarbij Noah ofwel zijn leven, zijn familie of zijn geliefde auto zal verliezen.

Regie
Jonas Govaerts
Cast
Monic Hendrickx, Frank Lammers, Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Camilia Blereau, Els Olaerts, Tom Vermeir, Alice Toen, Tim Mielants, Dimitri Thivaios, Emilie Deroo, Jennifer Heylen, Andrew James Van Ostade, Sarah Vandeursen, Joke De Bruyn, Noa Tambwe Kabati, Rafik Bobo, Rik Van Geel.
Release
20.07.2022
Release NL
08.09.2022
Release DVD
28.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonas Govaerts | Scenario: Trent Haaga | Cast: Dimitri Thivaios (Noah Hazard), Jeroen Parceval (Carlos), Frank Lammers (Kludde), Jennifer Heylen (Lea), Monic Hendrickx (Mevr. Brasschaat), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2022

Vanaf de eerste seconde van H4Z4RD druipt de stijl van het scherm. Heel direct, over de top en gedurfd. Ongewone glamour voor het vaak somberdere palet van de Vlaamse cinema. Jonas Govaerts geeft na een korte introductie van hoofdpersoon Noah meteen plankgas, zonder een seconde zijn voet van het gaspedaal te halen. Noah gaat de hort op met Carlos, maar moet wel stipt om half vier zijn dochtertje ophalen. Al snel blijkt dat dit absoluut geen goed plan was.

Het leven van Noah draait om drie dingen: zijn dochter Zita, zijn vriendin Lea en bovenal zijn volledig uitgedoste snelle bak. De gladde Lexus van Noah lijkt zo uit MTV's Pimp My Ride gerold. Noah kent elk klein weggetje en doorgang van Antwerpen uit zijn hoofd. Met zijn bolide doet hij verschillende klusjes, sommige minder legaal dan anderen. Zijn broer Carlos mag na drie jaar gevangenisstraf eindelijk weer proeven van de vrijheid. Dit viert hij door een toertje te doen met Noah, maar dit loopt al snel de klauwen uit.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

H4Z4RD

acties