De Grote Speurtocht naar Kapitein Opa
Heerlijk peuterabsurdisme bomvol onderbroekenlol en meezingliedjes.
play

6,4 details

  • 78 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Noorwegen

Anderson & Nielson hebben een goed leven in de tunnel: ze vullen hun dagen met liedjes zingen, jam eten en elkaar plagen. Op een dag krijgen ze bezoek van een conducteur. Ze is heel streng en ze wil dat ze direct vertrekken. Anderson & Nielson bedenken een plan: De opa van Nielson, de legendarische Kapitein Opa kan hen vast redden! Anderson & Nielson beginnen aan een wild avontuur om Kapitein Opa te vinden en hun thuis in de tunnel te redden...

Alt titel
Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret, Two Buddies and a Badger: The Great Big Beast
Regie
Gunhild Enger
Rune Spaans
Cast
John F. Brungot, Hermann Sabado, David Skaufjord, Kristin Grue, Gisle Tveito, Per Inge Torkelsen, Heidi Goldmann, Anne Grete Preus, Marika Enstad, Bartek Kaminski, Mimmi Tamba, Hasse Hope, Gunhild Enger, Ingunn Sundelin, Ronny Haugeland, Laila Skorpen.
Budget
$ 2.700.000
Release
25.09.2020
Release NL
12.10.2022
Release DVD
28.02.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Gunhild Enger, Rune Spaans | Scenario: Oystein Dolmen | Cast (stemmen): Nordin de Moor, Milan van Weelden, Philippe Bernaerts, Edna Kalb, Simon Zwiers, Patty Paff, e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2020

Ooit gehoord van het Noorse muzikale duo Knutsen & Ludvigsen? De twee mannen waren actief van de jaren zeventig tot zo eind jaren tachtig en verwierven bekendheid met hun rockliedjes voor het jongste publiek. Hun populariteit in Noorwegen was torenhoog, over de grenzen was de band minder bekend. Jaren na dato verscheen in 2015 de animatie Two Buddies and a Badger, nu is er het vervolg Two Buddies and a Badger: The Great Big Beast. Ofwel: De Grote Speurtocht naar Kapitein Opa.

De animatie start met een droomscène, waarin Knutsen en Ludvigsen (de één achter de piano, de ander in een jurk) de sterren van de hemel trachten te zingen. Daarna zien wij waar ze zich echt bevinden: in een tunnel. Dit is de plek waar ze wonen. Het treinspoor snijdt hun 'huisje' doormidden, dus het is oppassen geblazen waar ze precies lopen. Bovenin, op zolder, heeft de dikke das (de 'badger') zich verschanst.

videotrailers & clips